Самолетни билети до Берлин

Туристическа информация за Берлин

berlinИсторията на Берлин е трагична, но бъдещето му е много светло. Днес в Берлин намират място велики музеи, театри, модерни ресторанти, кафенета и стилно опаковани бутици.
Пътувайки до Берлин ще бъдете запленени от възраждането на града , но и потопени в неговото минало.
Берлин е бойно поле на студената война и нацистката база за армията на Хитлер. Тъй като Берлин прави важни крачки да се движи напред в 21-ви век , това остава забравено в миналото.В града има музеи отбелязващи почет в памет на загиналите по време на Втората световна война и паметници напомнящи на въздействието на възхода и падането на Берлинската стена.
Пътуващите до Берлин ще имат възможност да разгледат много културно-исторически паметници. Градът е интересен за посетители по всяко време от годината и с малко търсене ще откриете евтини самолетни билети до Берлин. Основните празници и събития на града са през Януари. Също така градът през цялото време на годината е домакин на търговски изложения. Ако пътувате до Берлин за някои фестивал е добре да резервирате самолетни билети и хотелска стая преди събитието за да се възползвате от най-евтината цена.
От ноември до март е най-подходящото време, ако идвате в града за да посетите културни обекти.
Най-удобният и рентабилен начин да стигнете от летището до центъра на града е чрез автобус или с влак. Също така можете да се възползвате и от услугите на такситата, чрез които ще стигнете за около 20 минути до центъра.

Летища в Берлин

  • Международното летище Schoenefeld в Берлин е разположено южно от града.В днешни дни се използва предимно от нискотарифни авиокомпании и обслужва повече от 7 милиона пасажери. В близко бъдеще се прогнозира, че този брой ще се увеличи поне 4 пъти. Летището се смята главно като “Летище за ваканции”, защото от там излитат чартърните полети до международни дестинации. Част от авикомпаниите които летят до летище Schoenefeld са: EasyJet, Hamburg International, Ryanair,  Egyptair, Aeroflot, Iceland Express, IcelandAir, Middle East Airlines, Syrian Arab Airlines, Tunisai, Germanwings, Norwegian Air Shuttle и други.
  • Международно летище Tegel в Берлин, обслужвайки полети до Западна Европа. Намира се на 8км северозападно от Берлин и е свързано със столицата посредством влак и автобус. Разтоянието с автобус се изминава за около 15 минути.  Част от авиокомпаниите, използващи летище Tegel са :  LOT Polish Airlines, Malev,  Air Berlin, Air France, Air Malta, Air One, SAS Scandinavian Airlines, Alitalia, Австрийските авиолинии, Blue1, British Airways, ClickAir, Condor, Continental Airlines, Delta Airlines, Finnair, Iberia, KLM, Lufthansa, Olympic Air, Qatar Airways, Swiss,  Турските авиолинии, Tarom, TUIFly и други.

Може да следите информацията за кацащи и излитащи самолети на уеб сайта berlin-airport.de за летищата Tegel и Schoenefeld.

Резервирайте полет до Берлин, чрез формата за търсене на самолетни билети ТУК или на телефон 02/439 50 41

Видео информация за Берлин, Германия