Самолетни билети до Лондон

Лондон биг бенд

Полезна информация за Лондон

Лондон е една от най-интересните дестинации в света и там кралското се усеща от всеки ъгъл. Всяка година милиони пътници резервират самолетни билети до Лондон, за да посетят историческия Биг Бен, Бъкингамския дворед, Лондонската кула и да погледнат града от Лондонския мост.

Подобно на повечето европейски градове, Лондон преплита в себе си старо и ново. Обявяването на града за домакин на Олимпиада 2012 допринася за това Лондон да бъде топ туристическа дестинация. С цялото си развитие, Лондон все още пази съкровището на миналото си и в момента се изгражда най-голямата съвременна художествена галерия в света.

Чрез резервирането на самолетни билети до Лондон, ще намерите един свят на възможности с вдъхновение от своето величие.

Пролетта е най-доброто време да разгледате кралските паркове и градини в Лондон. Също така добро време за посещение на града са месеците септември и октомври, когато може да намерите евтини самолетни билети до Лондон.

Британците са главно на почивка през юли и август, така че курортите тогава са пренаселени. През лятото, обаче могат да се видят много интересни неща и винаги може да се прави нещо интересно. През зимата, времето може да бъде мрачно, но тогава всички театри, концерти и изложби работят на пълни обороти.

Летища в Лондон

  • Летище Хийтроу се намира на 15 км западно от Лондон и можете да се придвижите до центъра на града с влак “Хийтроу експрес” ,което ще ви отнеме 15 минути.
  • Летище Гетуик се намира на 40 километра южно от Лондон в Западен Съсекс и е само на 30 минути път с кола до центъра.Най-бързия начин да стигнете от Гетуик до центъра на града е с влак “Гетуик експрес“. Също така има и автобусна линия от Гетуик до автогара Виктория, управлявана от “Национал Експрес“.
  • Летище Станстед е разположено на 45 километра североизточно от Лондон и е на около 45 минути път с влак до центъра. Автобусите са значително по-евтини, но пътя отнема около два часа. Такситата също са на разположение, но имайте в предвид, че те ще бъдат много скъпи.
  • Летище Лутън е четвъртото основно летище в Лондон, разположено в северната част на Лондон.На него кацат и излитат всички полети на нискотарифния авиопревозвач wizz air. Летището се намира на около 80 киломентра от центъра на Лондон.Можете да стигнете до летището чрез влак, автобус или такси, или можете да си наемете кола от rent a car компании.
  • Летище London City (LCY) е най-малкото по размери летище в Лондон. Летището се намира на около 11 километра от центъра на Лондон.

Как да летим евтино до Лондон от България

За наша радост от България има много авиопревозвачите, предлагащи самолетни билети до Лондон.

Пътуване по маршрут София – Лондон – София

По тази авиолиния летят два нискотарифни авиолинии wizz air и easyJet.

Същото така проверете и цените на билетите авиопревозвачите British airways и България еър. Много често редовните авиолинии предлагат промоционални цени, които в много случаи, са по евтини от колкото билетите нискотарифните авиолинии.

Пътуване по маршрут Пловдив – Лондон – Пловдив

От 2 ноември нискотарифната авиокомпания RyanAir стартира редовни полети по маршрута Пловдив – Лондон – Пловдив.

Пътуване по маршрут Варна – Лондон – Варна или Бургас – Лондон – Бургас

По тези два маршрута лети евтино само нискотарифната авиопревозвач wizz air.

Резервирайте полет до Лондон, чрез формата за търсене на самолетни билети ТУК 

Лондон една видео приказка.