Самолетни билети до Мадрид

madrid

Полезна информация за Мадрид

Мадрид излъчва харизма и това е видно от всеки ъгъл. Веднага след пристигането си от полета до Мадрид, пътниците ще бъдат пленени от чара на този испански град. Третият по големина град в Европа и столица на Испания, Мадрид има за всекиго по нещо.

Можете да участвате в някои от известните фиести или културни фестивали , обучение в един от най-добрите университети в Европа или да изследвате древен град заобиколен от музеи и паметници.

Лятото и есента градът е домакин на големи фестивали, така че пътниците резервирали самолетни билети през това време на годината трябва да са приготвени за парти. За по-ексцентричните пътешественици най-подходящо време за резервирането на самолетни билети е през май, когато се провежда фестивала Сан Исидро , което означава началото на бикоборствения сезон.

Ако вашето пътуване до Мадрид е с бизнес цели е добре да се насочите направо към “Пасео де ла Кастелана” където в многобройнтие небостъргачи много компании правят корпоративна история.

Кога самолетните билети до Мадрид са по-евтини

Лятото е пълно с туристи в Мадрид. Полетите са пълни и туристическите атракции са винаги препълнени. Въпреки това , времето е страхотно и хората са приятни , така че лятото си остава гостоприемен сезон за гостите на Мадрид.

Октомври е най-подходящият месец за евтино пътуване до Мадрид. Хотелите и самолетните билети са по-изгодни, времето е прекрасно, и тогава няма толкова много посетители. Зимата е студена, но културния живот в Мадрид е в разгара си и можете да направите еднодневна екскурзия до близките ски курорти.

Летището в Мадрид

  • Летище Барахас (Madrid-Barajas Airport) е главното международно летище в Мадрид. Отворено е през 1928 и се води 10-то по натовареност летище в света. Летището се намира на 10 килонетра източно от Мадрид и най-добрия вариант за предвижване остава метрото.

Пътуване до Мадрид

Един не лош и евтин вариант е да летим по маршрут от София до Мадрид с нискотарифните авиокомпании Wizz air . Ако резервирате самолетния си билет поне месец преди полета цената може да е наистина изгодна.

Също така е хубаво да проверите цените на самолетни билети до Мадрид на авиокомпании България еър и IBERIA. Понякога в търсене на клиенти, редовните авиокомпании предлагат по евтини цени на самолетни билети от колкото нискотарифните.

Резервирайте полет до Мадрид, чрез формата за търсене на самолетни билети ТУК 

Видео информация за Мадрид, Испания