България Ер

България Ер airБългария Ер” е националният въздушен превозвач на Република България.
България Ер първоначално носи името „Балкан Ер тур“ и оперира с лизингови самолети. Впоследствие компанията е преименувана на „България ер“ ЕАД и функционира като авиационен оператор със 100% държавно участие в капитала от края на 2002 г., когато съгласно Заповед на министъра на транспорта и съобщенията държавата придобива правото на собственост върху капитала, притежаван дотогава от „Летище София“ ЕАД. Дружеството е правоприемник на дъщерна фирма „Балкан ер тур“, регистрирана през 1991 г. България Ер ЕАД e създадена от правителството на Симеон Сакскобургготски през декември 2002 г., един месец след фалита на авиокомпания “Балкан”. Първият полет на България Ер е осъществен на 4 декември 2002, по направление София — ЛондонПариж — София с 60 пътника на борда
България Еър” извършва редовни полети от Варна и София до 28 основни града в Европа и Близкия Изток, а също така чартърни и бизнес полети по заявка до над 100 дестинации. Заедно със своите партньори, „България Ер” предлага на клиентите си възможност за пътуване до над 400 града в Европа, Азия, Африка и Северна Америка.

Резервирайте полет на авиокомпания България Ер , чрез формата за търсене на самолетни билети ТУК 

България ер
Date Published: 02/10/2013
Любимия ми превозвач, удоволствие е да летя с България еър, защото не се притеснявам за храна, колко ще ми тежи багажа и винаги са точни и много коректни с конкурентни на пазара цени.
5 / 5 stars

Bulgaria Air Boeing 737-31S