EasyJet – Нискотарифна авиокомпания

easyjet

Нискотарифен авиопревозвач EasyJet

EasyJet е британска нискотарифна авиокомпания със главно седалище на летище Лутън в Лондон. EasyJet е създадена през 1995 и стартира с обслужването на две отсечки. С годините, ЕasyJet закупи няколко конкурентни авиокомпании и стана една от най-големите нискотарифни авиокомпании в Европа. През първите години да се закупи билет бе възможно единствено по телефона, но през 1998г., easyJet е първата нискотарифна авиокомпания, която въвежда онлайн резервиране на самолетен билети през интернет.

ЕasyJet разполага с няколко основни летища в цялата Великобритания и Европа, изпълнява редовни полети както по вътрешни, така и по международни маршрути. За разлика от някои нискотарифни авиокомпании, ЕasyJet лети до летища, които са близо до градския център и предлага специални услуги за бизнес клиенти.

Багаж

Ръчен багаж
Всеки пътник има право да вземе със себе си на борда на самолета един брой ръчен багаж, с тегло, което позволява самостоятелно да бъде пренасян от пътника. Максималната големина на багажа не може да превишава  56 x 45 x 25cм, както ако носите със себе си малък куфар, лаптоп и/или дамска чанта, трябва да може да ги съберете в един багаж.
В ръчния багаж може да носите течности(парфюми, паста за зъби и т.н) в опаковка максимум по 100мл. и общ обем на всички опаковки не трябва да надвишава 1литър, като всички течности трябва да бъдат прибрани в прозрачен найлонов плик с размер не повече от 20 на 20см.

Регистриран багаж
Стандартния  регистриран багаж за всеки пътник е с тегло до 20 кг., Като всеки пътник може да си плати допълнително и да пренася багаж с максимално тегло до 32кг. включително и спортни съоръжения, ако има свободно място в багажното отделение.

Полети от България

За момента EasyJet предлага полети от София, България само за следните дестинации:

Лондон (Gatwick, Stansted), Манчестър, Берлин

Директни полети от Солун, Гърция( на 120км от Петрич)

До Франция (Париж), Германия (Берлин, Дортмунд), Швейцария (Базел), Италия (Милано), и Англия (Лондон)

Резервирайте полет на авиокомпания EasyJet, чрез формата за търсене на самолетни билети ТУК 

Авиокомпания Изиджет
Date Published: 02/18/2013
Страхотно обслужване от екипа на изиджет и супер ниски цени до Англия
5 / 5 stars

Излитане на самолет на Easyjet