Самолетни билети до Валенсия

Валенсия
Валенсия изт:cenisamoletnibileti.com

Информация за Валенсия

Валенсия е столица и най-гъсто населен град в на автономна област Валенсия и провинция Валенсия. Освен това е трети по големина град в Испания със население от 810,064 през 2008. Оригиналното латинско име на града е Valentia (/wa’lentia/), което означава „сила”, „храброст”  Градът е основан от Римляните през 137 пр.н.е  на мястото на бивш иберийски град, намиращ се до реката Турия

Идеално за туризъм  във Валенсия е топлото лято на средиземноморския климат. Август е най-топлият месец и температурите през деня са  между  28–34 °C, а Януари е най-студеният месец с температури на морската вода – 13–14 °C

По старите лъкатушещи улички на Barrio del Carmen се намират сгради датиращи от времето на Римската империя. Много от забележителностите спират дъха докато се разхождате в този град завладяващ със своята архитектура.

Катедралата на Валенсия, построена между тринадесети и петнадесети век е изградена главно в готически стил, но съдържа елементи от Барока и Римската архитектура. До Катедралата се намира друга готическа базилика – Basilica De La Virgen De Los Desamparados

Световноизвестният архитект Сантяго Калатрава поставя футуристичният Град на изкуствата и науките, който е една забележителна атракция. Заедно със своя собствена опера, музей, IMAX кино и планетариум, океанографски парк и други невероятни съоръжения като например покрита алея за разходки и ресторанти, използвайки, силата на водата и най-новите достижения на науката, тази забележителност не може да не бъде видяна.

Най-големият площад във Валенсия е Plaza de l’Ajuntament. Там се намира кметството и кино, което прожектира класически филми – La Filmoteca. Точно тук шумните фойерверки на най-впечатляващото пиротехническо шоу ( на испански masclet?) огласява площада всеки следобед по време на Las Fallas. На Pla?a de l’Ajuntament се намира и Basilica De La Virgen De Los Desamparados. Съвсем наблизо е и Катедралата, а там можете и да вдъхнете аромата на портокаловите дръвчета в околността, както и да отдъхнете в много ресторанти и барове.

Валенсия е известна със Las Fallas – ежегодно провеждащ се фестивал през Март (Провеждат се ежегодно от 14 до 19 март).  Дните и нощите във Валенсия са един безкраен празник по време на празника. Ресторантите са препълнени, а експлозии се чуват през целият ден. Чужденците може и да се учудят, виждайки всички – от малки деца до възрастни на хвърлят фойерверки и пиратки по улиците.

La Tomatina е ежегоден бой с домати, привличащ цели талпи към близкият град на Busol през Август. Десетки хиляди хора идват от всички краища на света за участват в битката.

Във Валенсия можете да се насладите и на невероятните кулинарни умения на местните. Най-известното им е ястие е паеля (на испански: paella, МФА:[pa’ela], близко до „паея“)То представлява задушено оризово ястие, което включва морски дарове или пиле. Самото име означава „тиган” и се поднася задължително на Las Fallas.

Официалните езици във Валенсия за два – валенсианo и испански.

Летище

  • Летище „Валенсия” (Airport Valencia IATA: VLC, ICAO: LEVC ) се намира на 8км на запад от града Валенсия. Летището има полети, които осъществяват пътувания до петнадесет европейски страни и има един терминал и една писта. То се намира в близост до Autovia A-3 – магистралата, която свързва Валенсия и Мадрид и е близко до Autovia A-7 – крайбрежен път до Барселона. От летището можете да се предвижите с автобус, което ще ви отнеме около четиридесет и пет минути.

Валенсия предоставя възможността да опознаете готическата архитектура на замъците и катедралите, бароковата предизвикателност на площадите и богата култура на местните подправена с екзотичният аромат на този никога не спящ град.

Пътуване до Валенсия

  • София-Валенсия- София най-ефикасния вариант за пътуване е с авиокомпания уизеър или България еър
  • Букурещ- Валенсия-Букурещ, Румъния(намира се на 70км от Русе)- най-изгодния вариант за пътуване е с авиокомпания wizzair.

Резервирайте полет до Валенсия, чрез формата за търсене на самолетни билети ТУК или на телефон 02 439 50 41

Видео разходка във Валенсия, Испания