Самолетни билети до Испания

Валенсия
Валенсия изт:cenisamoletnibileti.com

Информация за Испания

Испания или официално – Кралство Испания, се намира в югозападната част на Европа, на Пиренейският полуостров. Страната е заобиколена почти изцяло от Средиземно море от към юг и изток с изключение на една малка част, която граничи с Гибралтар. От северната и страна се намира Франция, Андора и Залива на Бискай, а на северозапад и запад – Атлантическият океан и Португалия.

Испанските територии включват и Балеарските острови в Средиземно море, Канарските острови в Атлантическия океан и два автономни града в Северна Африка – Сеута и Мелийя. С територия от 504,030 km. Испания е втората по големина страна в западна Европа и в Европейския съюз, на който е членка. От Януари 2010, Испания поема председателството на съвета на Европейския съюз.

Поради нейното местонахождение и територия, Испания е била предмет на много външни влияния от прaисторически времена, както и през цялото и съществуване като държава. И обратното, самата страна е била важен източник на влияние за другите региони, главно през Модернизма, когато става глобална империя, която оставя наследство от повече от 400 милиона испаноговорящи, което прави испанския вторият най-говорен език в света. Испания е демократична държава, организирана под формата на парламентарна конституционна монархия. Тя е развита страна, с девета или десета по големина икономика по отношение на номинален БВП в света и висок стандарт на живот. Член е на Европейския съюз, НАТО, Обединените нации и СТО.


Вижте Европа на по-голяма карта

Испания е страна с богата история и безброй интересни и значителни забележителности. Една от най-атрактивните е Алхамбра. Това е палат и крепост със сложна архитектура от средата на четиринадесети век. Намира се в Гренада. Крепостта е включена в списъка на световно и културно наследство на ЮНЕСКО. Не трябва да се пропуска и Santiago de Compostela – столицата на автономната област на Галиция, която също е част от световно и културно наследство на ЮНЕСКО. Намира се в северозападната част на Испания. Катедралата в града е посещавана дестинация сега, така както е била и през важния девети век. Наред с Мадрид – столицата на държавата, Барселона също е дестинация, която трябва да бъде посетена на всяка цена. Градът е втори по големина в Испания и е домакин на множество международни събития.

Транспортът в Испания се характеризира с обширна мрежа от пътища, жп линии, летища и пристанища. Географската и позиция, прави държавата важна връзка между Европа, Африка и Новият свят. В момент Испания работи върху подобряването на жп линиите свързващи я с Франция и Португалия, които ще включват високоскоростни влакове от Мадрид за Лисабон.

Въздушният трафик е съсредоточен в международни и регионални летища, най-голямото от които е Barajas International Airport (Madrid-Barajas Airport (IATA: MAD, ICAO: LEMD) в Мадрид. Летището е най- заетото в страна и единадесето по заетост в света, четвърто в Европа.

Barcelona Airport (IATA: BCN, ICAO: LEBL), известно още като El Prat Airport, се намира на 10 км югозападно от Барселона, Испания. То е второто по големина след Barajas International Airport и първо в Каталония.

Alicante Airport (от испански Aeropuerto Internacional de Alicante), (IATA: ALC, ICAO: LEAL) е шестото по заетост летище в страната и най- голямото в провинцията Аликанте.

Valencia Airport (IATA: VLC, ICAO: LEVC) известно още като Manises Airport, е осмото по заетост летище в Испания. Намира се на 8 км западно от Валенсия.

Ibiza Airport (IATA: IBZ, ICAO: LEIB), обслужва Балеарските острови – Ибиса и Форментера в Испания. Летището се намира на 7 км югозападно от Ибиса.

Резервирайте самолетен билет до Испания, чрез формата за търсене на самолетни билети ТУК или на телефон 02 439 50 41

Снимки от Малага, Испания