Самолетни билети до Дрезден

Самолетни билети до Дрезден dresden

Дрезден

Разположен в източната част на Германия, стилица на свободна държава Саксония. С благоприятно разположение на река Елба, този град е комбинация от барокова архитектура и музеи от световна класа. Голяма част от забележителностите са били разрушени по време на Втората Световна война, но днес са възстановени и не спират да разкриват своето великолепие. Тук ще откриете много интересни сгради, разказващи ви за историята на този град. Красивите панорамни гледки ще ви останат спомен за дълги години.
Като град, по-голямата част на който е в долината на река Елба, лятото тук е топло и често горещо, есента приятна и прохладна, а зимата мека. Най-доброто време за посещение е през лятото, когато всички открити заведения и атракции са достъпни и отворени.
Наричан често „Северната Флоренция” още от 18-ти век, поради факта, че е бил център на творческа дейност. Днес емблематичните сгради от миналото продължават да бъдат мощен символ за града.
Може да започнете вашата разходка от Стария град, тъй като тук са събрани голяма част от най-забележителните сгради. Една от най-красивите архитектури е църквата на Дева Мария(Church of Our Lady, Frauenkirche)- една масивна сграда, която през Втората Световна война също е била разрушена.
„Балконът на Европа” (Bruhl’s Terrace) е разположен между Елба и Стария град. От него ви се открива прекрасна гледка към Стария град. Друг красив мост е Blue Wonder, наречен така заради тюркоазния си цвят. Един шедьовър от 19-ти век, който свързва областите Blasewitz и Loschwitz.
В северната част на града ще откриете замъка Моритцбург(Castle Moritzburg)- една внушителна структура в бароков стил с атрактивни кръгли кули. След като разгледате замъка отвътре, може да се разходите из сценичните площадки, на които е разположен. Замъкът Пилниц(Schloss Pillnitz) наподобява много замък от някоя приказка. С интересна архитектура, смесица от Далечния Изток и традиционното Барок влияние, намиращ се в живописен парк. Без да плащате такса, вътре ще откриете интересна колекция от изкуство и занаяти от периода от 13-ти до 20-ти век.
Многобройните музеи разкриват пред вас различни категории изкуство, свързано с развитието на града през всичките години и не само. Музеят на военната история(Militarhistorisches museum) ви предлага да вникнете по-обстойно в немската армия като разкрива богати колекции от експонати. Градският музей(City museum, Stadtmuseum) ще ви покаже артефакти, свързани с нападенията по време на Втората Световна Война. Ако искате да разберете повече за живота и творчеството на един от най-великите музикант и композитор, излезли от Германия- Рихард Вагнер, музеят посветен на него е най-доброто място(Richard Wagner museum). Музеят на транспорта(Museum of transport, Verkehrsmuseum) ще ви зарадва със своята колекция от безкрайните си експонати от различни автомобили и други превозни средства като парни локомотиви, исторически трамваи, мотоциклети, авиация, както и много ценни коли. От сряда до понеделник е отворен музеят по зоология(Museum fur Tierkunde). Тук ще откриете интересни колекции от препарирани животни, средата на които често е натурилистично пресъздадена. Един забавен начин да разгледате животните от миналото и настоящето.
Един прекрасен пример за края на германско-бароковата архитектура е дворецът Цвингер(Zwinger). Смесица от различни периоди ще откриете в бившата царска резиденция(Residenzschloss).
Където и да отидете, този град ще ви разкаже много и интересни неща.

Резервирайте онлайн самолетни билети до Дрезден, Германия чрез формата за търсене на самолетни билети ТУК или на телефон 024395041

Видео на нощен Дрезден, Германия