Самолетни билети до Дортмунд

Самолетни билети до Дортмунд DortmundДортмунд

Дортмунд, разположен край река Ешмер, в района на Вестфалия, не е толкова известен в сравнение с другите известни градове в Германия. Считащ се за бившия „стоманен град”, Дортмунд е претърпял през годините много и разнообразни промени, които го правят един модерен и космополитен метрополис. Най-голямият град в Рурската долина предлага на своите посетители богата гама от културни и интересни атракции, заобиклени от обширна зеленина и и типична за този район атмосфера.
Разположението на този град определя зимата като мека, а лятото сравнително прохладно. Най-много валежи се наблюдават през месец юли, а най-малко през февруари. По което и време да отидете, бъдете сигурни, че Дортмунд има какво да ви предложи, поради наличието на разнообразен културен живот и много различни начини да прекарате времето си.
Град с културна енергия, често е нарицателно за динамика и иновации, заради различните събрани изкуства в този район, често считан за център на музиката и изкуството.
Различните музеи в този град ще ви разкажат интересни факти от миналото на града и не само. Колекция, посветена на 20-ти и 21-ви век, включваща картини, склуптури, предмети на изкуството, снимки и много други ще откриете в музея на изкуството Ostwall Art Museum. Природонаучният музей(Museum of Natural History) ще ви изуми с богатата си колекция от насекоми, хербарии, минерали, скали и вкаменелости. Най-старият музей в областта на Рур, музеят на изкуството и културната история(Museum of Art and Cultural History) притежава ценни, редки и интересни предмети в приятна обстановка. Различните теми, които включва музеят са сигурност ще ви разкажат много неща. А ако искате да разберете повече за кухненските технологии на 19-ти и 20-ти век, задължително посетете Cookbook Museum.
Градските църкви са като съкровищници. Историята на Страстта може да разберете в църквата „Св. Петер” с красивите позлатени фигури(St. Peter’s Church). В църквата „Св. Богородица” ще видите една от най-красивите картини на Средновековието(St. Mary’s Church). След емоцията от изкачването на 207 стъпала до камбанарията на църквата „Св. Райнхолд”, ще ви се разкрие великолепна гледка, която ще запомните за дълги години(St. Reinhold’s Church). В центъра на града ще попаднете на католическата църква Propstei.
Един от символите на Дортмунд е новата Концертна зала(Concert Hall, the Philarmonie fur Westfalen). Перфектно място за редица концерти с международен авторитет.
Зелените атракции в Дортмунд ви предлагат един приятен и успокоителен следобед. Просторни паркове като например Westfalenpark, Romberg Park или пък Ботаническата градина, която има уникална колекция от чужди дървета и храсти. А в предградията на града може да се насладите на дълги разходки покрай замъците Дортмунд или Moated Castles. Друго приятно място за разходки е зоологическата градина на града(Zoo Dortmund), която е богата на зелени площи, вековни дървета и модерни къщички за приблизително 1500-те животни, които живеят тук.
Ако сте фен на футбола, стадионът Вестфалия е един от най-вълнуващите „храмове на футбола”(Westphalia Stadium). Или пък предпочитате емоцията от залагане в различни хазартни игри- Hohensyburg Casino е перфектното място за тази цел.
Бъдете сигурни, че в Дортмунд ще намерите изключително много и интересни неща за правене, които да ви донесат много незабравими емоции.

Летище Дортмунд (IATA: DTM, ICAO: EDLW) Летището се намира на 10 километра източно от центъра на Дортмунд.
Авиолинии извършващи редовни полети от/до летище Дортмунд: wizzair, EasyJet, GermanWings, AirBerlin, Авиокомпания Пегасус, Sky Airlines, SunExpress и други.

Резервирайте онлайн самолетни билети до Дортмунд, Германия чрез формата за търсене на самолетни билети ТУК или на телефон 024395041

София до Дортмунд с Wizz air
Date Published: 02/28/2013
Преди два месеца летях от София до Дортмунд с авиокомпания Уиз еър за 80 лева в едната посока.Много съм доволен от обслужването и цената.
5 / 5 stars

Видео от Дортмунд