Самолетни билети до Бремен

Самолетни билети до Бремен bremen

Бремен

Град с богато наследство и културни традиции повече от 1000 години, разположен на река Везер в Германия. Седалище на немската камерна филхармония, Бермен запазва много от своите символични паметници, сгради и атракции и до днес. Богато разнообразие на музеи, галерии, показващи забележителни произведения на изкуството, архитектурни забележителности и местни заведения. Място, където ще се намери за всеки по нещо, което да достави удоволствие и нови емоции.

Разположен в северо-западна Германия, градът се характеризира с топло лято и студена зима. Много често най-много посетители има по Коледа, заради интересните и забавни тържества на Коледния пазар.

Известен със своята местна бира, както и либералната политика, Бремен е град на енергия и история, смесени в едно. В сърцето на града ще откриете една от най-важните за местните жители статуя- статуята на Роланд (The statue of Roland). Символ на автономия и вечната свобода на Бремен. Фон за много фестивали и местни празници се явява Кметството(Town Hall). С архитектура от времето на Ренесанса, определено ще ви направи впечатление. В непосредствена близост до Кметството, ще откриете и интересната статуя на музикантите(Town Musicians).Магаре, куче, котка и петел- главните герои на народната приказка на братя Грим.

Счита се, че всичко в Бремен започва с катедралата „Св. Петри”(St. Peters Cathedral), с назначаването на епиепископ. Колкото и разрушавана да е била през годините, жителите не са спирали да я възстановяват и подобряват. Вътре ще откриете исторически и религиозен Дом музей(Dom-Museum). Може би едно от най-романтичните места в града е Schoor, където рибари и моряци се подготвят за деня. Пълно с много студиа на художници, галерии, дилъри на антики, бакалии, кафенета и механи. Веднъж месечно в събота градът ви предлага културна обиколка с влак(Culture Train). Необикновенният влак, чрез който може да видите зад кулисите на театъра, музиката, литературата и историята на Бремен, стига да сте уцелили тази събота.

Музеят Findorffstrasse ще ви разкаже за историята на електронните медии чрез огромна колекция от артефакти и експонати. Забавно е да разкриете развитието на телеграфа, филма, радиото и телевизията. Ако искате да разберете повече за селския живот, както и за живота през Средновековието, Народният музей(Focke-museum) е мястото. Ще разберете за културата на региона, както и за корабоплаването, което е наследство и част от миналото на Бремен. Немското изкуство през вековете, показано чрез колекция от склуптури, картини и релефи, може да разгледате в Roseliushaus. Ако този музей не ви стига, посетете Kunstsammlungen Bоttcherstrasse. Интересно място, където ще разгледате невероятна компилация от артефакти от цял свят е музеят Ubersee.

В един от най-старите квартали на Бремен ще откриете малък куклен театър(Theatrium), който ще ви предложи на вас и вашите малчугани различни местни продукции, както и добре известни пиеси. В средата на Стария град, ще откриете доминиращата сграда на пазарния площад(Market Place, Marktplatz). Малка алея от нея води до красивата и тайна улица Bottcherstrae, която ще ви посрещне с надписа „Носител на Светлината”.

Когато слънцете залезе, Бремен сякаш става друг град. Нощният живот е богат с разнообразни заведения за различните вкусове. За тези, които искат наистина да си починат, най-добре е да се насладят на студена бира или чаша вино. Направете вашето посещение в този град незабравимо.

Летище Бремен (IATA: BRE, ICAO: EDDW)– намира се на 3.5километра на юг от Бремен.
Авиолинии извършващи редовни полети до летище Бремен са: Air France, Lufthansa, Ryanair, Pegasus Airlines и други.

Резервирайте онлайн самолетни билети до Бремен, Германия чрез формата за търсене на самолетни билети ТУК или на телефон 024395041

Видео от Бремен, Германия