Самолетни билети до Казахстан

Казахстан

КазахстанРепублика Казахстан е разположена в самия център на Евразия, южно от Уралските планини. Тук по необичаен начин се преплитат древното и настоящето, ориенталските традиции и западния модернизъм. Безкрайните южни степи, планини и езера, Великия път на коприната, Байконур – всичко това е Казахстан. Днес страната предлага на туристите най-различни варианти за пътешествие и туризъм. Столица на републиката е град Астана. Най-известния високопланински курорт е Чимбулак.

Туристическа информация за Казахстан

Съвременен Казахстан предоставя практически почти всички съществуващи видове туризъм – образователен, развлекателен, етнически, екологичен, оздравителен, детски, спортен, ловен, конен, приключенски. За посетителите се предлагат повече от 700 туристически маршрута по цялата страна.

В Казахстан има над 350 хотела от различни категории с капацитет от 32 876 места. В Алмати се намират 25 хотела с капацитет от 4950 места. Чуждестранните посетители могат да ползват услугите на хотели като: “Alatau”, “Казахстан”, “Dostyk”, “Issyk”, “Астана”, “Анкара”, “Hyatt Regency Almatu” Intourist “и други, предлагащи пълен набор на обслужване.

Всички региони на Казахстан притежават подходящи за туризъм природни и географски условия.

Южен Казахстан е регион с древна история и култура, с известни паметници на средновековната архитектура (мавзолея Айша-Биби, Карахан, Бабаджан-Хатун, комплекса Ходжа Ахмед Яссави) и с уникални скитски могили по Седморечието. В региона е разположен космодрума Байконур. Освен това притежава уникални климатични възможности за отдих, лечение, лов, алпинизъм, планински спортове, ски и кънки.

Западен Казахстан е разположен на кръстопътя между европейския и азиатския континент в басейна на Каспийско море, делтата на река Волга и планината Урал. Тук се намира втората най-дълбока точка на планетата – падината Каракъя, разположена на 132м. под морското равнище известна със знаменитите си варовикови скали. Районът се слави с богати ловни полета, както и с прекрасни условия за любителите на риболова и водните спортове. Голям научен интерес представляват защитените паметници на древен Мангишлак и местата свързани с Казахския епос.

Северен Казахстан – тук климатичните условия са благоприятни за различни видове туристически отдих: автомобилен, велосипеден, воден. Курортите Кокшетау, Баянаул и Муялдъй предлагат лечебен туризъм, а резерватите Кургалджино и Наурзум представляват интерес за любителите на научния и екотуризъм.

Централен Казахстан – в него се намира едно от най-големите езера в света – езерото Балхаш, уникалния Къркъралински високопланински оазис. По тези краища има много исторически места където са съхранени множество археологически и етнографски обекти.

Източен Казахстан – това е Алтай и неговите предпланински гористи райони, река Иртиш и езерата Зайсан, Маркакол, Алакол, Саускан. Региона е особено богат с разнообразни флора и фауна. Семипалатинския регион е родно място на великия казахски поет-просветител Абай Кунанбаев и на изключителния писател Мухтар Ауезов.

Всичко изброено дотук ни показва възможността за посещение почти през цялата година в зависимост от вида туризъм който практикуваме.

В Казахстан е прието да се храниш с вкус и без да бързаш. Традиционно казахското ядене започва с млечни напитки: на гостите се предлага кумис(конско мляко), шубат(камилско мляко) или айран(краве кисело мляко), които не само утоляват жаждата, но и укрепват имунитета. Съвременната национална кухня включва не само изконно казахски блюда, но и на множеството други народи, живеещи в южен Казахстан. Някои от ястията се приготвят единствено в тандур (специална глинена пещ). Смята се, че истинската самса (това е огромен еклер пълен със сладко месо, сладък лук, планински лук и др.) се прави само в тандур, в него също се пекат и традиционните казахски сладкиши.

Полети до Казахстан

От България до Казахстан български самолети не летят, но съществуват няколко варианта смесени полети на руски, немски и турски авиопревозвачи които са в услуга на българските туристи. Цената на двупосочен билет от София е около 600 Евро.

Има ежедневни регулярни полети Москва – Астана и Москва – Алмати на авиокомпаниите Трансаеро и Еър Астана..Продължителността на полета до Астана е 3,5 часа, до Алмати – 4,5 часа. Освен това няколко дни в седмицата има полети от Москва и от други руски градове до Чимкент, Караганда и Актау. Железниците свързват Казахстан с много региони на Русия. Пътят от Москва до Астана продължава 55-60 часа (влаковете се движат ежедневно), а до Алмати се стига за 78 часа (влаковете се движат през ден).

Какъвто и начин на пътуване да изберете, удоволствието от времето прекарано в Казахстан Ви е гарантирано.

Резервирайте онлайн самолетни полети до Казахстан, чрез формата за търсене насамолетни билети ТУК или на телефон 02439 50 41

Виедео Казахстан