Самолетни билети Молдова

Летище Кишинев в Молдова

Молдова

Молдова е европейска страна с богата многовековна история и култура. Народните традиции съставят неразделна част от културното наследство, а етническото многообразие на района му придава нов колорит, образувайки оригинален конгломерат от обичаи, ритуали и обреди съхранили се до днешни дни в селата на Молдова. Имайки неголяма площ, република Молдова притежава огромен потенциал за развитие на туризма. Приоритетни форми за страната са: селски, винен, културен и лечебно-оздравителен туризъм.

Туризъм

В тази страна има какво да се види, като на първо място са манастирите и църквите с уникална архитектура, музеите, стопанствата и резерватите и знаменитите винарни.

Селският туризъм дава възможност за опознаване на местните обичаи и традиции, туристът да се докосне до начина на живот на населението в селските райони. Поддържано стопанство, собствено вино, къща в национален стил, молдавска храна на масата и любов към родния край.

Лозята също са важен обект на туризма в селския сектор. Произвежданите в Молдова вина, благодарение на своите качества имат постоянно търсене на международните пазари. В републиката има 142 винарни, 23 от които предлагат услугата “Винен туризъм”. В тях туристите се запознават с технологията на производството на вино, наблюдават процеса на бутилиране, и естествено дегустират крайния продукт.

Освен с дегустация винените турове включват в себе си малки екскурзии до резерватите, археологическите места и манастирите. След екскурзията туристите посещават Криковските изби, Шато варетел, Пуркар или Милешти Мич. Цената на екскурзията варира според изискванията на туристите.

Молдова разполага с богато културно наследство. Най-ранните съхранени паметници на културата са останките от гето-дакските селища и римски крепости. Останките от средновековни крепости, археологически комплекси като “Старият Охрей”, скални манастири, благороднически домове и селски изби представляват най-разнообразни зрелища за туристите. Над 140 паметника на културното наследство са включени в туристическите маршрути.

Страната разполага с богат разнообразен потенциал за развитие на лечебно-оздравителният туризъм. Различни санаториуми и курортни бази предлагат необходимите условия. Изворите с минерални води също имат важна роля за този вид туризъм.

Летище Кишинев

Международното летище Кишинев се намира на 13км. от столицата. От него до центъра може да се стигне по няколко начина:

  • С такси. То може да се вземе от сградата на летището. Може също да се поръча и от залата за пристигащи. Цената на пътуването до центъра на Кишинев е около 10 евро, като пътуването е около 10 минути.
  • С автобус. Цената на билета от летището до столицата е само 30 евро-цента, но се пътува около половин час.
  • С маршрутно такси номер 165. Билетът струва колкото автобусния. Таксито потегля от летището на всеки 15 минути.

Хотели

Хотелите в Молдова не са никак скъпи. Преди да резервирате стая нашият съвет е добре да изясните какви удобства предлага хотелът като: собствен санитарен възел в стаята, наличие на топла вода в банята и т.н. Дали хотелът предлага ресторант, фитнес зала, салон за красота, паркинг и други подобни услуги също трябва да бъде изяснено предварително. Също следва да се знае, че обслужването което предлагат хотелите има съществена разлика между новите съвременни хотели с претенции за европейско ниво на обслужване и хотелите от “съветско” време. На ниските цени в последните влияят не само дизайна и отсъствието на свеж ремонт, но и възможните комунални неприятности-зле работещо отопление или подаване на гореща вода с прекъсвания. В новите хотели подобни въпроси са решени с установяване на пълна автономна инфраструктура. В големите градове на Молдова и в по-скъпите хотели има Wi-Fi – в хотел средна ръка можете да забравите за наличието на интернет в стаята.

Струва си човек да посети Молдова поне веднъж!

Резервирайте самолетни билети до Кишинев чрез формата за търсене на самолетни билети ТУК или на телефон 024395041

Видео за Кишинев