Самолетни билети до Атина

atina

Гръцката столица Атина е една от най-популярните дестинации в света. Градът е кръстен на Атина, гръцката богиня на мъдростта. Градът е домакин на първото провеждане на олимпийските игри през 1896г. както и през 2004г. и несъмнено е и най-известният град домакин на олимпийските игри. Покрай игрите през 2004-та милиони пътници резервирали самолетни билети до Атина са свидетели на величествеността на този град. Благодарение на тези игри в Атина са построени нови пътища и модернизирани транспортните алтернативи , за да улеснят пребиваването на туристите в града.
Акропола, Партенона и Храма на Зевс са сред най-видните забележителности на града и си заслужават да се посетят, също така посетителите на града могат да се насладят на автентични гръцки храни, предлагани от многобройните кафенета из улиците на града.
Лятото е пиковия сезон и до юни, повечето ресторанти и клубове са затворили врати или са се преместили на брега. През август Атина принадлежи на туристите. Ако резервирате самолетен билет до Атина през лятото е хубаво да разглеждате забележителностите и атракциите в ранните сутрешни часове, дрямка през обедната горещина, а след това да се впуснете в нощния живот на града.
Пролетта и късната есен са идеалното време за посещение на Атина когато всички ресторанти и нощни клубове са отворили врати.
Времето през зимата е хладно със значително по-малък брой туристи и тогава ще намерите евтини самолетни билети до Атина.
Най-лесният и бърз начин за достигане до центъра на града от летището е като се качите на новопостроеното “Метро” Атина. Метрото също така може да ви отведе и до с площад Синтагма и Монастираки.
Летището се намира на 30 километра юго-източно от центъра на града и се обслужва от от шест обществени автобусни линии, които го свързват с голяма част от Атина и Пирея. Също така може да избирате и от голямо изобилие от таксита.

Резервирайте полет до Атина, чрез формата за търсене на самолетни билети ТУК или на телефон 02/439 50 41

Видео информация за Атина, Гърция