Самолетни билети до Глазгоу

glasgow

Информация за Глазгоу

Най-големия град в Шотландия, Глазгоу е благословен с някои от най-големите представителства на викторианската архитектура в света, най-вече с произведенията на известните архитекти – Чарлз Рени Макинтош и Александър Томсън.
Посетителите на града ще имат възможност да се разходят в повече от 70 зашеметяващи паркове и градини из града. Освен своята естетическа красота, туристите посетили Глазгоу са приятно изненадани от енергията на града, от неговите модерни барове, арт галерии и музеи. Глазгоу е известен и със своите магазини, за което е една от основните шопинг-дестинации в Европа.
Дoкато се разхождате през града ще усетите, че сякаш музиката зад дебелите стени на оперните и концертни зали изпълва въздуха.
Почитателите на музиката трябва да посетят града по време, когато градът е домакин на някои голям музикален фестивал.
От април до септември е туристическия сезон за Глазгоу, а пикът на сезона е юли и август. През тези два месеца е допълнително препълнено от хора. Най-доброто време да резервирате евтини самолетни билети до Глазгоу са края на пролетта, началото на лятото и есента. Всички атракции са отворени, настаняването е лесно за намиране и времето е топло.
За 15-25 минути ще може да се придвижите от летището до центъра на града било то с автобус, влак или такси.

Летище Глазгоу

Летище Глазгоу (IATA: GLA, ICAO: EGPF) Летището се намира на 13километра югозападно от центъра Глазгоу. Летището е второто по натовареност летище в Шотландия след летището в Единбург.
Авиолинии опериращи на летище Глазгоу са: Air Europa, Air Malta, BMI, Bmibaby, British Airways, EasyJet, Flybe, Icelandair, Jet2.com, Nouvelair, Thomas Cook Airlines и други.

Транспорт от до летището до Глазгоу:

Автобус номер 500 осигурява директна връзка от летището до центъра на Глазгоу.
Автобуса оперира 24 часа и пътуването е с продължителност 25 минути. Цената на еднопосочен билет за възрастен е 4.50 британски лири, студентите и децата ползват намаление съответно 3.50 британски лири за студент и 3.30 британски лири за дете.

Резервирайте полет до Глазгоу, чрез формата за търсене на самолетни билети ТУК или на телефон 02439 50 41

Видео информация за Глазгоу