Самолетни билети до Копенхаген

kopenhagen

Полезна информация за Копенхаген

Копенхаген – столица и най-голям град в Дания, Копенхаген разкрива наведнъж сгради в стил барок и модерна архитектура. Копенхаген е съпроводен с тесни улички и малки къщи под хоризонта на високи и съвременни сгради. Между съвременната архитектура и тази на сградите от 17-ти век Копенхаген е най-зеления град в Европа. Копенхаген налага строги правила за опазване на околната среда и за това може би велосипедите са повече на брой от автомобилите.

Център на типичната динамичност за този регион, този град е най-фантастичния за живеене, както и за дълги екскурзии. С класа и чар, ще се разкрият пред вас много на брой забележителности, архитектурни бисери и много различни атракции.

С влиянието на Атлантическия океан, климатът тук създава мека зика и прохладно лято. Често може да попаднете на валежи, тъй като са добре разпределени из цялата година. Но този град има какво да ви предложи за вашия престой целогодишно.

Започнете вашата разходка в често наричан „Северният Париж”, заради своето архитектурно великолепие от центъра на града, където ще откриете величествените кралски дворци, от които и резиденцията на кралица Маргрет II – Амалиенборг(Amalienborg).  Място на много събития в центъра на града е площадът на кметството ( The City Hall). Изключително оживен с приятни заведения и заобикаляща архитектура. Поради факта, че се счита за религиозен център на Дания, тук ще откриете много на брой църкви, които са впечатляващи архитектурни шедьоври. Църквата на нашия Спасител(The Church of our Saviour), носеща името на крал Кристиан V, ви предлага от своя връх една невероятна гледка. А изкачването по златните стълби е красиво изживяване за всеки посетител. Мраморната църква( The Marble Church) е една от най-скъпите архитектурни приключение за онези дни на нейното създаване. Църквата на Дева Мария(Lady’s Church) е националната катедрала на Дания, която ще ви разкрие красоти в нео-класически стил.

Най-големият паметник в Копенхаген, Гефион(The Gefion Fountain) ще ви смае със своите изваяни и огромни натуралистични фигури. Градините Тиволи(Tivoli Gardens) имат по нещо интересно за всеки.
На живописното пристанище с цветни фасади на старите къщи и всички стари кораби, Nyhavn, може да се освежите с местната бира на някое от многобройните барове.
Не пропускайте да видите и най-известната атракция в Копенхаген- Малката русалка, заради легендата преди години, че на това място са се събирал всички русалки от водите на датския пролив Йоресунд(The Sound).

Кога да резервирате самолетни билети до Копенхаген?

Каквато и да е причината за резервация на самолетен билет до Копенхаген – тихи курорти или разнообразен нощен живот , на опера или на кино , замъци и тротоари с кафенете и т.н.

Пиковият сезон е зимата когато снегът започва да вали и градът става пленителен със своята красота. Ако търсите евтини самолетни билети до Копенхаген, преходните сезони на есента и пролетта са правилния избор.

Автобуси , влакове и таксита предоставят транспорт в града,а на всеки десет минути от 6 до 11-30 часа има безплатен автобусен транспорт до центъра на града.

Резервирайте полет до Копенхаген, чрез формата за търсене на самолетни билети ТУК или на телефон 02/439 50 41

Видео информация и забележителности за Копенхаген, Дания