Самолетни билети до Краков

krakov

Пътуване до Краков

От момента в който пристигнете в Краков ще разберете,че Краков е един от най-историческите градове в Европа. Във всяко едно място от кафенетата по тротоарите и калдъръмените площадки до десетките църкви, може да бъде разказана история за града. Белязан от трагедията по време на нацисткия режим, до превръщането му в четвъртия по големина град в Полша, Краков излъчва много героизъм.
Краков се превърна в основна европейска туристическа дестинация и това не е чудно, защото с полет до Краков, туристите имат възможност да видят някои от най-старите църкви и музеи в света, както и една от най-добре запазените средновековни градски центрове в Европа. Краков става още по-известен за туристите след филма от 1993 “Списъкът на Шиндлер”, който описва критичното положение на полските евреи от Краков до концентрационния лагер Аушвиц. Днес, пътниците на всяка религия или раса могат да посетят града и да участват в културните събития на Полша.
Най-доброто време да резервирате хотел и самолетни билети до Краков е лятото, когато времето е топло. Най-голям брой на туристи е между месеците май и септември, макар и Страстната седмица, която попада някъде между последната седмица на март до средата на април, туристите искат да участват във Великденските приготовления и празненства.

Кога да резервирате..

Ако търсите евтини самолетни билети до Краков, то месеците февруари и март са правилния избор.

Летище

  • Летището Йоан Павел II се намира на 15км западно от Краков и от там до центъра на града може да се стигне с Автобусите 208 и 192, което ще отнеме около 35 минути.

Резервирайте полет до Краков, чрез формата за търсене на самолетни билети ТУК или на телефон 02439 50 41

Видео информация за Краков, Полша