Самолетни билети до Париж

parij

Полезна информация за Париж

Резервацията на самолетни билетидо Париж ще ви отведе до град със световно известна архитектура и изкуство , както и поглед към аристократичен начин на живот от миналите векове.При пътуването си в Париж пригответе още един куфар, който да напълните с дрехи от разходките си по Шанз-Елизе или Авеню Монтаиг, които са две от най-посещаваните улици в Париж.

Базиликата на Сакред Хеарт седи на въръх на хълма и е една от точките, които задължително трябва да се посетят. Добрата новина за туристите е че евтини самолетни билети до Парижмогат да се намерят по всяко време от годината. Пиковия сезон както и най-скъпото време да резервирате самолетен билет до Париж е от април до средата на септември, а най-лесно може да намерите евтини билети по време на слаб трафик в сезона , обикновенно през горещите летни месеци.

Зимата в Париж е студена, но и красива. Обикновенно тогава самолетните билети са скъпи, но в зависимост от датата, могат да се намерят и евтини полети. През това време на годината градът е пълен с модни ревюта и има прилив на туристи. Все пак най-голяма възможност за евтини самолетни билети има в края на лятото, но туристите трябва да са наясно, че много кафенета, ресторанти и магазини ще бъдат затворени през това време от годината.

Ако пътувате с ограничен бюджет, бъдете внимателни, защото местата в хотелите предлагащи ниски цени бързо се запълват и за това е най-добре да резервирате вашите самолетни билети и хотел по-рано от датата на пътуване.

Независимо дали искате да стоите на върха на айфеволата кула или да се разхождате по брега на река Сена, Париж ще ви предложи идеални условия за вашата ваканция.

Летища в Париж

  • Летище Шарл дьо Гол се намира североизточно от Париж на 23км от центъра на града. Летище Шарл дьо Гол е второто по големина пътническо (след Лондонското летище Хийтроу) и четвъртото по големина товарно летище в Европейския съюз . Летището разполага с 3 терминала. Част от авиокомпаниите летящи до Летище Шарл дьо Гол са: България ер, Air France, Alitalia, British Airways, Bmibaby, SAS и т.н.
  • Летище Орли се намира на юг от Париж на около 13км от центъра на града. Разполага с два терминала . Част от авиокомпаниите летящи до Летище Орли са ,Air France, Alitalia, EasyJet, Iberia, Air Berlin, Air Europa и т.н.
  • Летище Бурже е най-старото летище и е в непосредствена близост до центъра на града, днес се използва предимно от частни самолети и малки авиокомпании.
  • Летище Бове –Тийе се намира на 3.5 километра североизточно от Бове и 85 километра на север от Париж. Част от авиокомпаниите летящи до Летище Бове –Тийе са: Wizz Air, Ryanair, Blue Air и т.н.
  • Летище Парис Ватри (Paris-Vatry airport) се намира на 135км на изток от Париж. Авиокомпании летящи до Парис Ватри са: Ryanair и т.н.

Пътуване до Париж

Едно от евтините решения за самолетни билети до Париж е с нискотарифната авиокомпания Wizz air. Но е препоръчително да направите резеревация на самолетни билети поне един месец преди самия полет.

Проверете й цените на самолетни билети до Париж на авиокомпании България ер и Air France. Понякога в конкуренцията с нискотарифните авиолинии , редовните авиокомпании предлагат по-евтини цени на самолетни билети от колкото нискотарифните.

Резервирайте самолетни билети до Париж, чрез формата за търсене на самолетни билети ТУК или на телефон 02/439 50 41

Видео информация за нощен Париж, Франция