Самолетни билети до Рим

Рим
Рим изт:cenisamoletnibileti.com

Полезна информация за Рим

Веднага след полета ви до Рим, ще разберете, че няма нищо по-завладяващо от “Вечния град“. Разположен на река Тибър, Рим, служи като главното пристанище на Римската империя, а днес е седалището на Италианското правителство и домът на Ватикана. Няма значение дали полетави до Рим, ще ви отведе на едно изследване на ренесансови сгради и павирани площади, или до домашно приготвената храна, почивката ви ще бъде незабравима.

Рим е идеален град за разходки, защото навсякъде ще видите забележителности и интересни места, пред които можете да се снимате.
В центъра на Рим се намира и религиозния център на Римската католическа вяра и домът на папата – Ватикана.

Всеки полет до Рим ще ви оставя сред някои от най-ранните артефакти в света, но Рим разполага и с оживен модерен начин на живот. За момент може да се взирате в Колизума или да гледате своя път по Римските форуми, а следващата минута да се окажете в някой модерен магазин или ресторант.

Туристическия сезон заема своя връх точно преди Великден , когато най-голям брой посетители идват в града и през това време от годината резервациите за самолетни билети и  хотелски стаи в Рим са най-високи.

През зимата може да се сдобиете с евтини самолетни билети, но имайте в предвид, че не всички атракции в града ще могат да бъдат посетени по това време от годината.

Летища в Рим

  • Летището “Леонардо да Винчи” се намира на 19 мили югозападно от града и най-евтиния вариант за превоз от там до центъра е пътуването с влак , което отнема около 25-30 минути , струващ 11 евро.Имайте в предвид , че всеки закупен билет за влака е валиден 75 минути след закупуването му.
  • Летище “Чемпино” се намира на 9 километра южно от центъра , разстояние което ще преминете с автобус за около 45 минути. Също така тук кацат самолетите на нискотарифната авиокомпания wizz air.

Пътуване до Рим

Най-евтино може да летите от София до Рим с нискотарифната авиокомпания Уиз еър. Но помнете, че за да ви излезе самолетния билет до рим по евтин, трябва да го резервирате поне един месец предварително.

Също така може да проверите и  цените за самолетни билети до Рим с авиокомпании България еър или Алиталия, много често цените за самолетни билети до Рим излизат по изгодно с редовни авиолинии.

Преди да летите до и от италианско летище , винаги проверявайте във вашата пътническа агенция за предстоящи  стачки , които могат да повлиаят на пътуването ви.

Резервирайте полет до Рим, чрез формата за търсене на самолетни билети ТУК

Видео от Рим