Самолетни билети до Германия

Самолетни билети до Германия HamburgГермания, (официално: Федерална република Германия), (на немски: Bundesrepublik Deutschland) е най-голямата страна в Централна Европа. Тя граничи на север с Дания, на изток от Полша и Чешката република, на юг от Австрия и Швейцария и на запад с Франция, Люксембург, Белгия и Холандия. Германия е федерална република от 16 провинции, всяка със своя самостоятелна и уникална култура. Ако имате възприятия за Германия като хомогенна, тя ще ви изненада с нейните региони и разнообразие.

Германия има множество градове, представляващи интерес за туристите.

По- долу сме изброили  девет от най-известните дестинации за пътуване в Германия.


Вижте Европа на по-голяма карта

* Берлин – столицата на Германия, известен със своята дивизия по време на Студената война – и на Берлинската стена. Днес е метрополис на многообразието с елегантни клубове, галерии и традиционни ресторанти. Също така е рай за купувачите.
* Хамбург – втория по големина град в Германия, известен с пристанището си, както и със своята либерална и толерантна култура.
* Мюнхен – красивата столица на Бавария е първичния в град Южна Германия. Третият по големина град в Германия, Мюнхен е известен още с  Октоберфест и  вратата към Алпите.
* Кьолн  – четвъртият по големина град в Германия. Кьолн е основан от римляните преди 2000 години. В Кьолн може да видите известната катедрала, романски църкви, и археологически обекти. Кьолн също добре известен със своите карнавали. Не забравяйте да опитате местната кухня и разбира се  местна бира, наречена “Kolsch”.
* Дрезден – Веднъж, наречен “Флоренция на Елба”, както и световно известен със своята Frauenkirche и исторически център, който е бил разрушен по време на война, градът предлага повече от това, което средно пътник може да очаква: Големите фестивали, всички видове културни развлечения, нощен живот, и заобикалящите ги красиви природни гледки. Дрезден е домакин на Staatlichen Kunstsammlungen Дрезден (Дрезден Държавната художествена Колекции), който е един от най-впечатляващите музеи в света . Изкуството се състои от единадесет музеи, от които Stadtmuseum и Militarhistorisches са най-добре познати.
* Дюселдорф (Дюселдорф, Дюселдорф) – столицата на модата в Германия , столицата на провинция Северен Рейн-Вестфалия предлага широк мащаб на завладяваща нова архитектура. Право покрай бреговете на река Рейн, “Altstadt” и “Medienhafen” са сред най-добрите места в Германия, за нощен живот. Като един от най-богатите градове на страната, атмосферата е много приятна. Германците го наричат “единственият мегаполис, завършващ с-Dorf (немски село)”.
* Франкфурт – водещ финансов център на Германия, транспортен възел, седалището на Европейската централна банка (ЕЦБ), Международен панаир център (панаир на книгата, Motor Show), центровете за мултикултурна дейност (30% имигранти), както и дом на много от световните  музеи и театри. Освен това е единственият град в Германия с достатъчно небостъргачи.
* Бремен – Един от най-важните градове в северната част на Германия, ще бъде от интерес на туристите, които искат да се докоснат до историята на Германия.
* Нюрнберг  – вторият по големина град в Бавария, след Втората световна война над 90% от стария-град е унищожен. Днес той е реконструиран, включително и готически Kaiserburg Castle (‘s Castle император на Свещената Римска империя на немския народ).

Пътуване до/от Германия със самолет

Най-важни летища са Франкфурт (IATA: FRA), Мюнхен (IATA: MUC),  Дюселдорф (IATA: DUS). Berlin Airport (IATA: SXF),  Tegel Airport (IATA: TXL), Кьолн (IATA: CGN) и Хамбург обслужват голяма част от международни полети.

Франкфурт е главният център на Германия и един от четирите основни центрове на Европа, както и местонахождението на много междуконтинентални полети. Мюнхен е вторичен център. Пътниците могат лесно да летят от повечето места на света и след това да бъдат прехвърляни с най-големия авиопревозвач Луфтханза в Германия, който е и член на Star Alliance. И втората по големина авиокомпания в Германия , Air Berlin .

Някои немски летища са свързани с InterCityExpress и други железопътни линии,  както и повечето международни летища (с изключение на Берлин-Tegel Airport. Пътниците който пътуват с  Луфтханза, пътуващи от летище Франкфурт имат възможност да проверят личния им багаж в Кьолн и Щутгарт, гарите и са свързани към летището .

Нискотарифни авиокомпании и малки авиокомпании

Има нискотарифни полети до почти всеки град в Европа от Германия.  Примери за главини нискобюджетна авиокомпания за Берлин  и Дортмунд са EasyJet , Germanwings  и TUIfly  (по-рано Hapag-Lloyd-експрес “и” HapagFly), Air Berlin, FlyNiki и WizzAir предлагат евтини самолетни билети от/до много летища в цяла Германия и Европа. Авиокомпания Кондор, могат да предложат и нискотарифни полети до / от основните туристически дестинации в целия свят. Germania , Интерскай  и OLT  имат ограничен брой международни дестинации. Ryanair  лети от Лондон до Берлин Schoenefeld, Алтенбург (Лайпциг), Lubeck (в близост до Хамбург), Weeze (близо до Дюселдорф) и от някои други европейски дестинации. Хан (обикновено се рекламират като “Франкфурт-Хан” въпреки че е около 120 км от Франкфурт, без връзка на пътнически железопътен транспорт!). С нискотарифните авиокомпании  може да летите по-евтино до Германия, ако си резервирате самолетните билети в адванс.

Резервирайте самолетни билети до Германия, чрез формата за търсене на самолетни билети ТУК или на телефон 02439 50 41

германия
Date Published: 01/06/2013
Летях два пъти до Берлин с авиолиния изиджет за 50евро в една посока. Много добри цени.
4 / 5 stars

Видео от Германия