Самолетни билети до Венеция

Венеция
Венеция изт:cenisamoletnibileti.com

Информация за Венеция

Венеция е град, намиращ се в Северна Италия с популация от 271,367. Градът, още наричан „Градът на мостовете” или „Градът на каналите” е известен като една от най-романтичните дестинации за пътуване и почивка в днешно време.

Простиращ се на множество малки островчета във Венецианската Лагуна, този туристически град предоставя многобройни, интересни места и цветна история. Самата Лагуна е разположена между устията на реките По и Пиаве. Намирайки се, на стратегическа позиция в Адриатика, градът е свързан със континента чрез жп линия и чрез издигнат мост.

Венеция е важен център за търговия между Западна Европа и Изтока. Важен сектор във венецианската индустрия заема и туризмът, още от осемнадесети век, когато Венеция е голям център за обиколки заради красивия си градски пейзаж, уникалност, опияняваща музика и богато културно наследство. През деветнадесети век израства и в моден център, където богатите и известните прекарват времето си в луксозните и изискани заведения, които градът предлага. През 1980 година Карнавалът във Венеция отново започва да се провежда и градът става важен център за фестивали и кинофестивали –  например Филмовият фестивал във Венеция, който е най-старият филмов фестивал в света.

Забележителности

Днес съществуват безброй атракции във Венеция. Катедралата „Сан Марко” е най-известната църква в града и е прочута като един от най-добрите, познати  примери за Византийска архитектура. Намира се на площада „Сан Марко”, близко до Двореца на дожите.

Двореца на дожите представлява готически дворец във Венеция  Самият дворец гледа към лагуната и към площада „Сан Марко”.

Мостът на въздишките свързва Двореца на дожите със старият затвор. Затвореният мост, изработен от бял варовик , с малки прозорци със стоманени решетки е било последното, което затворниците са виждали преди да бъдат затворени. Името на моста, дадено пред деветнадесети век от Лорд Байрон, идва от предположението, че затворниците са въздишали при техния последен поглед към красивата Венеция през тежките стоманени решетки.

Не са за пропускане и улиците с магазините, където може да се намерят модерни и луксозни стоки за всеки вкус.

Венеция е световноизвестна със своите канали. Построена е на архипелаг от сто и седемнадесет острова, формиран от сто и седемнадесет канала в плитката лагуна. Островчетата, на които е построен градът са свързани от 455 моста. В стария център каналите изпълняват функцията на пътища и почти всякакъв вид транспорт е по вода или на крак. Венеция е най-голямата градска зона, свободна от коли. Класическата венецианска лодка е гондолата, макар че сега се използва главно за туристи или по-специални случаи. Интересно е, че по закон гондолиерите трябва да са със венециански произход.

Венеция е уникална комбинация от изкуство, красота и изтънченост, подсладени от неповторимата атмосфера на този замайващ град, която ни потапя в свят на удоволствия и незабравими спомени. Град, който трябва да бъде посетен и усетен, оставяйки ни завинаги влюбени в неговата романтична обстановка, богата история и необикновена архитектура.

Летища във Венеция

Венеция се обслужва от новопостроеното летище –

  • Международно Летище „Марко Поло” (Venice Marco Polo Airport – IATA: VCE, ICAO: LIPZ) наречено така в чест на известният им съгражданин. Летището се намира на сушата и е построено далеч от брега, макар че „водните таксита” и „водните автобуси”  са едва на седем минутна разходка от терминала. Терминалът разполага с три етажа. Партерът е за пристигащи, а първият етаж е за заминаващи пътници. В зоната за заминаващи пасажери разполагат с шестдесет бюра за регистриране и две зони за почивка на пътниците.

Друг вариант е и близкото

  • летище „Тревизо” (Sant’Angelo Treviso airport IATA: TSF, ICAO: LIPH). Летището се намира на около 20км от  Венеция, а от там трябва да се качите на експресен автобус, който ще ви заведе до града.

Пътуване

Ако търсите изгодно решение за пътуване от София до Венеция, най- доброто решение е с нискотарифната компания wizz air.

Резервирайте полет до Венеция, чрез формата за търсене на самолетни билети ТУК или на телефон 02 439 50 41

Видео на Венеция, Италия