Аерофлот – руски авиолинии

Аерофлот – руски авиолинии aeroflot logo

Аерофлот – руски авиолинии

Аерофлот е най-голямата авиокомпания в Русия. Щаб-квартирата на компанията е в Москва и тя е една от най-старите самолетни компании в света, като историята и започва в далечната 1923. Аерофлот има вътрешни и международни полети до 97 града в 48 страни, като полетите и са главно от Международно летище Шереметиево. През съветската ера, Аерофлот е национален превозвач на Съветския съюз и най-голямата авиолиния в света. От времето на колапса на Съветския съюз компанията е трансформирана от държавна организация в полу-частна авиолиния, която се нарежда между най-печелившите в света. Аерофлот още се счита де факто национален превозвач на Русия. Аерофлот залага на модернизирането на флота си, преструктуриране на маршрутите и подобряване на имиджа. Авиокомпанията се присъединява към SkyTeam през Април 2006. Аерофлот работи към подобряване на услугите си , като наема британски консултанти за ре-брандинг преди няколко години. Разработени са нови модели униформи за персонала и е стартирана промоционална кампания през 2003 година. Имало е и планове за промяна на логото от старата съветска ера, което изобразява сърп и чук с криле, но те отпадат. Въпреки, че някои хора на запад третират старото лого като нещо което има напомня за комунизма, все пак логото е използвано над 70 години и е най-разпознаваемия символ на компанията. Аерофлот въвежда западни самолети. Компанията притежава 24 броя A320/A319 за близки европейски дестинации и 11 Boeing 767 за далечните маршрути. На 29 Юли 2004, Аерофлот въвежда новото си мото, което гласи „Искрено Ваш, Аерофлот”. През 2006 година, компанията превозва 7,290,000 пътници и 145,300 тона поща и товари към 89 дестинации в 47 държави. Програмата за лоялни пътници на Аерофлот се нарича Aeroflot Bonus и има три различни нива.

Първото ниво не носи никакви придобивки.

Второто ниво се нарича „сребърно” и се достига след изминати 40 000 километра или 25 летателни сегмента за една календарна година. Ползите от това нива са: Бонус мили за прелетяна дистанция 25%, избор на място, приоритет при чекиране, допълнителни 10 килограма багаж, качване на борда заедно с пасажери от бизнес класа и от първа класа, приоритет в списъка на чакащите за резервация.

Златното ниво се достига след 80 000 изминати километра за една календарна година или 50 полета. Ползите са: бонус от 50% за изминати мили, приоритет при чекиране, допълнителни 20 килограма багаж, избор на място, право за посещение на специалния салон както и право да поканиш приятел там, приоритет при обработка на багажа, приоритетно качване на борда заедно с пасажерите от първа класа и бизнес класа, както и по-висок приоритет при съставяне на списък с чакащи за резервация.

Резервирайте полет на авиокомпания Аерофлот, чрез формата за търсене на самолетни билети ТУК или на телефон 02/439 50 41

Реклама на Аерофлот