Самолетни билети до Киев, Украйна

Киев

Самолетни билети до Киев, Украйна kiev

Киев е столицата и най-големият град на Украйна. Той се намира на река Днепър. Популацията на града според преброяване от 2001 година е 2,611,300 жители, като данни от медиите говорят и за по-голям брой на населението.

Киев е важен индустриален, научен, образователен и културен център на Източна Европа. Той е дом на много високо-технологични индустрии, институции свързани със висшето образование и световно известни забележителности. Киев има сложна инфраструктура и силно развита транспортна мрежа, включваща киевското метро.
Предполага се, че името на Киев произлиза от Кий, един от четиримата легендарни основатели на града ( братята Кий, Шчек, Хорив и сестра им Либид). Градът просперира по време на индустриалната революция на Руската империя в края на 19-ти век. След турбулентен период следващ руската революция от 1917, от 1921 година Киев става важен град от Украинската Съветска Социалистическа Република, от 1934 и нейна столица. През Втората Световна Война градът претърпява значителни разрушения, но бързо се възстановява в следвоенния период и става третия по големина град в Съветския Съюз. След колапса на Съветския Съюз и обявяването на украинската независимост през 1991, Киев остава столица на Украйна.

Транспорт

Обществения транспорт в Киев обхваща метрото, автобусните линии, тролейбусите и трамваите. Метрото е най-бързия, удобен и евтин транспорт, който обхваща почти целия град.

Транспорт в предградията – транспорта е обезпечен от автобуси и електрички, като освен това и маршрутките имат значителен пазарен дял. Електричките пътуват в пет посоки: Нижин, Хребинка, Миронивка, Фастив, Коростен.

Жп транспорт – Градът има пътнически терминал и 6 товарни спирки, депа, и съоръжения за поддръжка. Въпреки всичко системата се затруднява при обслужването на пътническия поток.

Въздушен транспорт – Пътниците пристигат в Киев чрез едно от двете летища: Летище Бориспил ( Boryspil Airport) , което обслужва много международни линии, и по-малкото летище Жуляни ( Zhulyany Airport), обслужващо предимно вътрешни полети и ограничен брой полети до съседни страни. Международният терминал на летище Бориспил е малък, но модерен. Терминалът е обновен през 2006 година. Наблизо има и терминал за вътрешни полети, до който може да се достигне пеша. Пасажерите, които летят от Украйна до други държави, обикновено пътуват от летище Бориспил, тъй като другите летища в Украйна, като например Донецк, Симферопол и Одеса имат много малко международни връзки. В северозападното предградие на Киев Хостомел се намира товарното летище Гостомел. Киев е известен в света на авиацията, като дом на компанията, която произвежда самолетите Антонов. Също така централата на авиокомпания Aerosvit се базира в Киев.

Резервирайте полет до Киев, чрез формата за търсене на самолетни билети ТУК или на телефон 02 439 50 41

Из красотите на Киев, Украйна