Самолетни билети до Москва, Русия

Москва

Самолетни билети до Москва, Русия Moscow

Москва е столицата на Руската Федерация и неин главен политически, икономически, културен, религиозен, финансов, образователен и транспортен център. Москва е глобален град. Москва е и 17-тия по големина град в света. Популацията на Москва към месец септември 2009 година е 10,535,100 жители. Градът се намира до река Москва в Централната Федерална Област, в европейската част на Русия.
Москва е разположена върху три геоложки платформи. Била е столица и на Имперска Русия и на Съветския Съюз, както и преди това и на Царство Русия и  Московското Княжество. Резиденцията на президента на Русия се намира в московския Кремъл. Руският парламент и правителството на Русия също се намират в Москва. Москва е важен икономически център. Градът е дом на много научни и образователни институции, както и на голям брой значими спортни съоръжения. Москва има сложна транспортна система, която включва четири международни летища, девет железопътни терминала и второто в света по заетост метро ( след токийското ). Московското метро е известно със своята архитектура.

Климат

Москва има влажен континентален климат с топли, влажни лета и дълги студени зими. Средните температури през лятото са около 22-23 градуса по Целзий, а през зимата средните температури варират под и над – 10 градуса по Целзий. Средната годишна температура в Москва е между 5 и 7 градуса по Целзий.

Забележителности

В Москва има изключително много забележителности и музеи, които посетителите на града могат да разгледат, като някои от символите на града са : Градския исторически музей, Кремъл, Червения площад и много други.

Транспорт

Въздушен транспорт – има 5 основни търговски летища, които обслужват Москва:

  • Международно летище Шереметиево ( Sheremetyevo International Airport),
  • Международно летище Домодедово ( Domodedovo International Airport),
  • Летище Биково ( Bykovo Airport),
  • Международно летище Остафиево ( Ostafyevo International Airport )
  • Международно летище Внуково ( Vnukovo International Airport ).

Международно летище Шереметиево е най-вероятната точка на влизане в страната за повечето международни пътници, като това летище приема 60 процента от международния пътнико-поток.

Международното летище Домодедово също приема част от международните полети и служи за отправна точка на дългите полети за вътрешни и външни дестинации. Другите три летища обслужват полети предимно в Русия и от и за държави от бившия Съветски съюз. Летищата са разположени на различни разстояния от Москва. Летище Биково се намира на 35 километра, Домодедово е на 22 километра, Внуково се намира на 11 километра, Шереметиево се намира на 10 километра, а летище Остафиево е най-близко и се намира на 8 километра от града. В Москва има и няколко по-малки летища, като например летище Миачково, които са за частни самолети, хеликоптери и чартърни полети.

Също така в Моска се намира и щаб-квартирата на най-големите Руски Авиолинии (Аерофлот)

Воден транспорт – Москва има два пътнически терминала – северен и южен, намиращи се на реката и регулярни корабни маршрути и круизи по реките Москва и Ока, които се използват главно за забавление. Северния терминал, построен през 1937 година, се използва и за отправна точка на речните маршрути към по далечни дестинации. Москва има и три товарни пристанища, които я обслужват.

Железопътен транспорт – Москва има девет железопътни терминала: Белоруски, Казански, Киевски, Курски, Ленинградски, Рижски, Савиоловски и Ярославски. Терминалите са разположени близо до градския център, но всеки от тях приема влакове от различни части на Европа и Азия. В Москва има и множество по-малки железопътни станции. Билетите за влака са сравнително евтини. Москва се пада и най-крайната западна точка на Транс-сибирската жп линия, която е близо 9300 километра и крайната и точка е Владивосток, който се намира на Тихия океан. Предградията и сателитните градове на Москва са свързани с града чрез така наречената „електричка”.

Метро – Метрото на Москва отваря през 1935 и е известно със своите мозайки и орнаменти. Метрото има 12 линии и 180 спирки. Метро-линията обслужва повече от 9 милиона пасажера дневно.

Автобуси и тролейбуси – Тъй като, метро станциите извън градския център са на по-големи разстояния, Москва има силно развит автобусен и тролейбусен транспорт.

Резервирайте полет до Москва, чрез формата за търсене на самолетни билети ТУК или на телефон 02439 50 41
Видео Москва