Самолетни билети до Италия

Рим
Рим изт:cenisamoletnibileti.com

Информация за Италия

Италия или официално – Република Италия, е страна намираща се в Европа, както и на двата най-големи острова в Средиземно море – Сицилия и Сардиния. Италия споделя своята северена граница с Франция, Швейцария, Австрия и Словения. Независимите държави Сан Марино и Ватикана, също се намират на територията на Италия. Територията на държавата е 301,338 kм и е повлияна от темпераментен сезонен климат. Със своите 60.2 милиона обитатели, тя е шестата най-населена държава в Европа и двадесет и трета най-населена държава в света. Държавата, известна днес като Италия, някога е била люлка на цивилизациите и културата в Европа, като например римската и етруската. Столицата на Италия е Рим. Градът е бил векове наред политически център на западната цивилизация, като столица на Римската империя. След упадъка на Римската империя Италия търпи многобройни инвазии от чуждоземни народи, от германски племена чак до Нормани. Векове по-късно Италия става и родното място на Ренесанса.

През по-голямата част в периода след падането на Римската имерия Италия е била разделена на множество кралства или градове-държави, но е обединена през 1861 година, период в историята познат като Risorgimento. През деветнадесети век и по време на Първата  и  Втората световни войни, Италия притежава колониална империя обхващаща Либия, Етиопия, Еритрея и др.

Модерна Италия е демократична република. Счита се за осемнадесетата най-развита държава в света, а качеството на живот там е поставено в топ десет в световната класация. Тя е от членовете – съоснователи на Европейския съюз и НАТО. Италия е петата по посещаемост държава в света с повече от 43.7 милиона международни посетители. Освен това е притежател на най-големият брой обекти в списъкът на ЮНЕСКО.

Най-интересната туристическа атракция е Колизеумът и руините в Помпей, както и наклонената кула в Пиза. Колизеумът или Flavian Amphitheatre е елипсовиден амфитеатър, в центъра на Рим и най-големият построен някога в Римската империя. Той е считан за най-голямото достижение на Римската култура и архитектура. Помпей е древноримски град край Неапол. Заедно с Херкулан, градът е бил унищожен и напълно погребан по тонове пепел и лава по време на грандиозно избухване на вулкана Везувий. Наклонената кула в Пиза (на италиански: Torre pendente di Pisa) е камбанария на катедралата в италианския град Пиза. Намира се зад катедралата и е третата най-стара структура на площада на катедралата на Пиза. През 2008-ма най-посещаваните градове са Рим, Милано, Венеция, Флоренция, Неапол, Палермо, Верона и Генуа.


Вижте Европа на по-голяма карта

Летища в Италия

*Leonardo da Vinci-Fiumicino Airport (на италиански: Aeroporto Leonardo da Vinci di Fiumicino) (IATA: FCO, ICAO: LIRF), още известно като Fiumicino Airport е най-голямото летище в Италия. През 2009 година, то е двадесет и седмо най-заето летище в света. Летището е наречено така в чест на Леонардо да Винчи, който е първият създател на прототипа на хеликоптер и летяща машина с криле.На летището се намира основната база на авиокомпания Алиталия.
*Verona Airport (IATA: VRN, ICAO: LIPX), известно още като Valerio Catullo Villafranca Airport или Verona-Villafranca Airport е летище, което се намира на 5.0 км. югозападно от Верона.
*Milano Malpensa Airport (IATA: MXP, ICAO: LIMC) е най-голямото летище в Милано. Намира се на 39.97 км. северозападно от Милано и е едно от трите летища в околността.

Резервирайте самолетен билет до Италия, чрез формата за търсене на самолетни билети ТУК

Туристическо видео за Милано