Самолетни билети до Франция

Самолетни билети до Франция paris

Франция

Франция или официално Френска Република е член на Европейския съюз и се намира в западна Европа. Франция притежава и няколко задморски територии и острови на други континенти. Територията на Франция се разстила от Средиземно море до Ламанш-а и северно море, и от река Рейн до Атлантическия океан. Франция граничи с Белгия, Люксембург, Германия, Швейцария, Италия, Монако, Испания и Андора. Франция е най-големия по територия член на Евро Съюза и третият по площ в Европа след Русия и Украйна. Франция е била важна и основна сила векове наред със силно икономическо, културно, военно и политическо влияние. През 17-ти и 18-ти век Франция колонизира големи територии от Северна Америка, като през 19-ти и 20-ти век Франция е втората по големина империя за своето време, включваща големи части от северна, западна и централна Африка, югоизточна Азия, както и много острови в Тихия Океан. Франция е една от най-развитите държави и има петата най-голяма икономика по отношение на номинален брутен вътрешен продукт, и седмата най-голяма икономика по отношение на покупателна сила. Франция предлага висок стандарт на живот, както и високо ниво на общественото образование. Тя е една от най-глобализираните нации, има втората най-добра международна репутация за 2009 година и има една от най-дългите продължителности на живота в световен мащаб. Здравната система на Франция се оценява като най-добрата в света. Франция е най-посещаваната държава в света, като пореща 82 милиона чуждестранни туристи годишно. Държавата е една от основателките на Европейския Съюз. Те е също и една от основателките на Обединените Нации и член на Франкофония, Г8, Г20, НАТО, Организацията за икономическо сътрудничество и развитие, Световната търговска организация и Латинския Съюз. Франция е една от постоянните пет членки на Съвета за сигурност към Обединените Нации и притежава третия по големина ядрен арсенал в света, както и най-голям брой ядрени реактори в Европейския Съюз.

Транспорт

Железопътната мрежа на Франция, която се простира на 31, 840 километра е най-голямата в Западна Европа. Високоскоростните влакове включват Thalys, Eurostar и TGV, които достига скорост от 320 километра в час. Евростар заедно със совалката, която пътува под Ламанш-а свързват Англия с Франция, чрез тунела под Английския канал. Франция има жп връзки с всички други съседни страни в Европа освен с Андора. Градският транспорт също е добре развит и включва метро, трамваи и допълнителни автобусни услуги. Във Франция има приблизително 893,300 километра поддържани пътища. Регионът на Париж има една от най-гъстите пътни мрежи, които свързват столицата с останалите части от страната. Френските пътища поемат и значителен международен трафик от Белгия, Испания, Андора, Монако, Швейцария, Германия и Италия. Няма годишна регистрационна такса или данък пътища, но има кабинки за такси на самите пътища. Местните автопроизводители Рено, Пежо и Ситроен доминират на пазара, като над 70 процента от колите продадени през 2004 са с дизелови двигатели. Във Франция има приблизително 478 летища, включително и полета за приземяване. Парижкото летище Шарл де Гол е най-голямото и най-натовареното летище в страната, обслужващо основна част от пътническия и търговския трафик на страната и свързващо Париж с почти всички главни градове в света.

Air France е националния превозвач на Франция, въпреки че има много частни авиокомпании, които предлагат вътрешни и международни полети. Франция има 10 основни пристанища, като най-голямото е Марсилия, което всъщност и е най-голямото средиземноморско пристанище.

Резервирайте полет до Франция, чрез формата за търсене на самолетни билети ТУК или на телефон 02/439 50 41

Поглед от Айфеловата Кула в Париж, Франция