Самолетни билети до Холандия

Червените фенери в АмстердамИнформация за Холандия

Холандия или Кралство Нидерландия се намира в северозападна Европа. Нидерландия граничи със Северно море на север и запад, Белгия на юг и с Германия на изток. Столицата на държавата е Амстердам. Нидерландия е конституционна монархия.

Нидерландия е често позната и като Холандия. Освен всички други партньорства на страната, тя е и член – съосновател на Европейския съюз, НАТО и др. Държавата е домакин на пет международни съдилища. Четири от, които се намират в Хага, както и криминалната разузнавателна агенция Европол. Това води до обявяването на града за „световна юридическа столица”
Географски Нидерландия е равнинна държава с около 20% от площта и и 21% от населението, ситуирани под морското равнище и с 50% от земята и намираща се на по-малко от метър над морското равнище. Значителна част от площта на държавата е придобита чрез пресушаване и се запазва чрез сложна система от полдери и диги.

Нидерландия разполага с голям брой интересни и атрактивни дестинации като Амстердам, който е известен с привлекателната си архитектура и прекрасни канали. Маастрихт също не бива да бъде пропуснат. Градът е със красива средновековна архитектура и показва различен стил и култура. Ротердам пък привлича с богатия си нощен живот и е най-голямото пристанище в Европа. Делфт пък е старинен град известен с архитектурата си и с грънчарските си занаяти. Keukenhof, познат още и като „градината на Европа” е и най-голямата градина в Европа, счита се че годишно там се засаждат около 7,000,000 цветни луковички.

Нидерландия притежава невероятно културно наследство. Тя е известна с много добре познати художници като Вермеер, Ян Стен, Винсент ван Гог и др. Държавата има двадесет национални парка. Климатът е типично морски, със хладни лета и меки зими.

В момента католицизмът е най-разпространената религия в Нидерландия, а след нея е протестантството.

Доста хора посещават държавата за да се насладят на нейното толерантно поведение. Секс магазините и секс музеите, са доста популярни. Нидерландия е известна и със своята либерална политика що се отнася до наркотичните вещества. Личната употреба на леки наркотици се регулират от министерството на правосъдието чрез официална политика на gedogen, което буквално означава „да се приема” или „толерира”. По същият начин те се отнасят и към хомосексуалистите и еднополовите бракове са легални.

Летища в Холандия

Amsterdam Airport Schiphol (IATA: AMS, ICAO: EHAM) е главното международно летище в Нидерландия. Намира се на двадесет минути югозападно от Амстердам. Официалното английско име на летището е Amsterdam Airport Schiphol.

Rotterdam The Hague Airport (IATA: RTM, ICAO: EHRD) се намира на 5.6 км северозападно от Ротердам и е третото по големина летище в страната.

Eindhoven Airport (IATA: EIN, ICAO: EHEH) се намира на 7.4 км западно от Айндховен. На летище Eindhoven Airport, нискотарифната авиокомпания wizz air извършва редовни полети от София до Айндховен (Амстердам).

Резервирайте полет до Холандия, чрез формата за търсене на самолетни билети ТУК или на телефон 02439 50 41

Снимки от порта в Ротердам, Холандия