Самолетни билети до Палма де Майорка

Катедралата в Палма
Катедралата в Палма изт:cenisamoletnibileti.com

Информация за Палма де Майорка

Палма де Майорка е главен град, пристанище на остров Майорка и столица на автономното общество на Балеарските острови в ИспанияГрадът се намира на южното крайбрежие на острова в Залива на Палма. Според преброяване от 2009 година, населението на град Палма възлиза на 401 270  жители, а популацията на целия градски район е 517 285 жители, като това я нарежда на 12то място сред най-населените градски райони на Испания. Почти половината от населението на остров Майорка живее в Палма. Летището на Палма Son Sant Joаn което обслужва над 22 милиона пасажера всяка година. Кралските особи на Испания прекарват летните си почивки в Палма. Градът е основан като римски лагер, построен върху останките на талаиотско селище.  През своята бурна история градът е бил опустошаван от вандалите след падането на Римската Империя, след това е бил отново превзет от Византия, следва мавърска колонизация, а през 1229 е превзет от Джеймс Първи Арагонски и преименуван на Палма де Майорка.

От 50те години на миналия век насам, поради развитието на масовия туризъм лицето на града и на острова са изцяло променени. Те се превръщат в център за туристи, а освен това мястото привлича и работници от континентална Испания. Всичко това допринася за голяма промяна на традициите и социо-езиковата карта на региона. Туристическият бум обуславя значителния растеж на Палма. През 1960 година в Майорка е имало 500 000 посетители, през 1997 посетителите са 6 739 700, като през 2001 посетителите са 19 200 000 дошли по въздух и допълнителни 1 500 000 по море.

Освен красивите плажове в Палма де Майорка може да се открие богата история и красотата на стария град.

Старият град (в южната част  на Палма де Майорка зад Катедралата) с очарователни лабиринти от улици ясно намеквайки за арабската следа в града. Голяма част са частни къщи, са отворени за туристически посещения, както и многото музеи или галерии.

Една от забележителностите на Палма де Майорка е Построената Катедрала  която е построена на мястото на съществуващата арабска джамия. Тя е 121 метра дълга, 55 метра широка и 44 метра висока.

Летището на Палма де Майорка

Основният начин за придвижване на туристите до остров Майорка е със самолет. Palma de Mallorca Airport или Aeropuerto de Palma de Mallorca е летище, което се намира на 8 км източно от Палма де Майорка, летището е познато още и под името Son Sant Airport или Aeropuerto de Son Sant Joan.  Летището е 3то по големина в Испания след Мадридското Barajas Airport и Barcelona Airport. През летните месеци летището на Палма е едно от най-заетите в Европа, като то е било използвано от 21.2 милиона пасажера през 2009 година. Летището е основна база на испанския превозвач Air Europa и немския Air Berlin. Летището заема площ  от 6,3 кв. километра. Поради бързото увеличаване на броя на пасажерите са направени структурни промени на два терминала през 1965 и 1972. Главният терминал е бил проектиран от местния архитект Pere Bonet и е официално отворен на 12 април 1997. Летището в момента се състои от четири входни зони. Терминал A се използва най-често за вътрешни полети, докато терминали B, C, D  се използват за международните полети. Летището има капацитет от 25 милиона пасажера на година, с капацитет за разпращане на 12 000 пасажера на час. Бъдещите планове включват увеличаване на капацитета на 32 милиона пасажера през 2010 и 38 милиона пасажера през 2015.

Евтини предложения за пътуване до Палма де Майорка:

  • Първото предложение – пътуване с директен полет София – Палма де Майорка на България ер
  • Второто предложение -пътуване с директен полет София – Палма де Майорка  на Germanwings
  • Третото предложение – купуване на самолетни билети на wizz air , София –  Валенсия или София – Барселона и след  това нощно пътуване с ферибот до Палма де Майорка.
  • Четвърто предложение – пътуване с авиокомпания wizz air, София- Барселона, София – Валенсия или София-Мадрид и след това прекачваме до Палма де майорка с нискотарифната компания Ryanair
  • Пето предложение за жилещите в североизточна България, може да се възползват от директен полет на авиолиния Уиз еър по Букурещ-Палма де Майорка- Букурещ (Букурещ се намира на 70км от Русе)

Резервирайте полет до Палма де Майорка, чрез формата за търсене на самолетни билети ТУК или на телефон 02439 50 41

Видео от Палма де Майорка