Самолетни билети до Малта

изт.: wikipedia - столицата Валета
изт.: wikipedia - столицата Валета

Малта – един малък екзотичен рай

Малта е едно от най-романтичните и екзотични кътчета на земята, с богато минало и невероятна атмосфера, което  целогодишно привлича като магнит множество туристи от всички краища на земята. Разположена върху архипелаг в самото сърце на Средиземно море, между двата континента Африка и Европа, островната държава е събирателно на интересна история, уникални традиции и обичаи, завещани й от древни  народи и възхитителна природа. Природата определено е била щедра към нея и я е дарила със жарко слънце, тюркоазено сини морски води, множество живописни малки заливчета  и  забележителни скални образувания. Тук няма да намерите величествени  планини и големи реки, но пък ще откриете нещо друго – несравними гледки, карнавали и денонощни фиести, вдъхновяващи изгреви и залези, усмихнати хора, внушителни архитектурни шедьоври и  колоритна кухня. Всичко това ви гарантира едно вълшебно пътуване, изпълнено с незабравими емоции и приятни усещания.

Макар че Малта е малка, нейното стратегическо местоположение и е определяло важна роля в съдбините на съществувалите някога велики империи и народи. Тези земи са били обитавани от финикийци, римляни, византийци, араби, нормани, французи и т.н., като те са оставили по частица от себе си тук и са дали своето отражение върху местния бит и култура. В продължение на няколко века – от 1530 година до 1834 година Малта  е била център на Йоанитския орден, който я превръща в силна и стабилна държава,  успяваща да устои и на най-ожесточените атаки. Рицарството до такава степен станало част от същността й, че дори и днес символът на рицарите стои на националния  й герб.

Няма спор, че най-пищният и прелестен град в Малта е нейната столица  Валета, известна още и под названието „Градът на рицарите”. Тук е пълно с величествени дворци, внушителни катедрали, църкви, просторни площади и фонтани. Целият град представлява едно ненадминато архитектурно творение, което няма равна на себе си по своето съвършенство и обаяние. Вървейки по криволичещите и оживени малки улички, пред очите ви едно след друго се появяват същински шедьоври на строителната мисъл, смесица от различни архитектурни стилове и датиращи от векове насам. Най-ярко сред всички местни забележителности се открояват Парламентът, замъка на кастилците и португалците, църквата „Св. Йоан”,  крепостите Риказоли и Сен Анж и др.

Друг безкрайно красив град в Малта е Мдина, където ще останете впечатлени от хармонията и тишината, реещи се наоколо. А пък Рабат е едно тайнствено и загадъчно градче, където според стари предания се намира пещерата на Свети Павел. Островите Гозо и Комино също не са за пропускане.

Освен да се впуснете в изследване на  запомнящите се природни дадености и местата свързани с миналото й, и да се отдадете на една вълнуваща почивка и пълен релакс, бихте могли също така да обиколите пазарите на Валета, където ще откриете всичко за  което се сетите и да накупите интересни сувенири за вашите близки. Също така да станете свидетели  на едно от множеството празненства, на които може би ще  имате късмета да присъствате . Да усетете тръпката от практикуването на различните видове водни спортове и  да се почувствате свободни и щастливи.

Летище Malta International Airport – се намирана на 5 километра югозападно от столицата на Малта, Валета. Също така летището е основна база на авиокомпания AIR MALTA

Резервирайте самолетни билети до Малта , чрез формата за търсене на самолетни билети ТУК или на телефонен номер 02/439 50 41

Видео от Малта