Самолетни билети до Гърция

Атина изт: wikipedia
Атина изт: wikipedia

Гърция – антична и очарователна

Гърция се простира в южната част на Балканския полуостров и има граници с Албания, Македония, България и Турция. Към територията на страната се причисляват над 200 острова в Йонийско, Средиземно и Егейско море, а общата площ на бреговата й линия е към 15 020 км. Сред най-големите острови тук са Евбея, Крит, Родос, Тасос, Корфу и т.н.
Островната държава притежава истински прекрасна природа, обширни плажове, безкрайна морска шир, кристално чисти води, скалисто крайбрежие и многобройни исторически паметници. Тя е предпочитана туристическа дестинация за хора от всички краища на земята, особено през лятото. Няма как човек да не прекара чудесно тук сливайки се с необикновената атмосфера, ставайки част от ежедневието и бита на местните, опознавайки от близо техните нрави и обичаи, високата религиозност на древните елини и почитта им към всички гръцки богове. Отпускайки се и танцувайки под звуците на сиртаки и опознавайки по-добре местния манталитет, ще останете впечатлени, защото повярвайте ми, гърците знаят как да се забавляват.
Гърция е страната с една от най-богатите и пищни култури в света, една от най-древните цивилизации на земята, древен свят на велики оратори, поети и философи,на великолепни скулптурни шедьоври и ненадминати постижения в музиката, изкуството и науката. Но Гърция е и много повече от това. Излъчва неподправена красота и очарование, суровост, но и нежност, трагедия, но и щастие, простота, но и изящност, драма, но и комедия. Страната е многолика и колоритна, екзотична и романтична, антична и модерна. В себе си тя е събрала огромно историческо наследство, което датира още от Античността и е било завещано от древните образовани елини и няма друг такъв аналог никъде по земята.
В миналото Гърция се е наричала Елада. Елада в продължение на стотици векове е била синоним на престиж, стил и класа, мощ и богатство и демокрация.
Един от най-посещаваните градове тук е столицата Атина, съществуващ отпреди повече 3000 хиляди години. Изпълнена с магия и неразгадаеми мистерии, ще останете поразeни от всичко онова, което ви очаква в нея. Внимание заслужават Акрополът, Партенонът, Ерехтейонът, Олимпионът, Агората, площад Синтагма и т.н.
Друг удивителен град е и Солун, обвит в прегръдката на егейското очарование и сам разкриващ ни своите загадки. В него ще откриете изящни църкви и храмове, средновековна крепост и красив замък, Бялата кула и още много други забележителности.
Няма как да не споменем и град Лариса и разположените на около 70 км. от него група от седем манастира, извисяващи се на седем отделни величествени хълма на близо 400 метра нaдморска височина и носещи общото название „Метеор”. Те представляват нещо нереалистично, нещо възхитително и неописуемо. Това място, което е част от списъка на Юнеско на световното наследство, определено си заслужава да бъде посетено.
Доста интригуващ и омагьосващ е и град Кавала, където ще можете да се любувате на типичната гръцка архитектура, на морето и красивите плажове, да се пресенете назад в миналото, озовавайки се в старата част на селището и да усетите носталгия по него.
Често посещавани и отправна точка за туристи от цялото земно кълбо са и курортите Халкидики, Тасос, Евбея и др.

Международни летища в Гърция

(Летище Александрополис, Летище Атина, Летище Чания, Летище Корфу, Летище Хераклион, Летище Каламата, Летище Кавала, Летище остров Кефалония, Летище остров Кос, Летище Лемнос, Летище Родос, Летище Самос, Летище Закунтос,Летище Мътилене, Летище Солун)

Международно Летище Атина (Athens International Airport (IATA: ATH, ICAO: LGAV))-
Летището се намира на 20километра източно от Атина. Летището е разделено на дава основни терминала, Главен терминал и Сателитен терминал. Летището е 25-то по натовареност в Европа и е основен хъб на гръцките авиолинии Olympic Airways и Aegean Airlines.

Авиолинии извършващи полети до летище Атина са (Aegean Airlines, Aeroflot, Aerosvit Airlines, Air Canada, Air France, Air Malta, Alitalia, British Airways, Brussels Airlines, Bulgaria Air, Cyprus Airways, Continental Airlines, Чешките авиолинии, EasyJet, Emirates, EgyptAir, El Al, Iberia, Lufthansa, MALEV, Norwegian Air Shuttle, Olympic Air, Pegasus Airlines, Royal Jordanian, Swiss International Air Lines, Syrian Air, TAROM, Turkish Airlines, Tunisair, Viking Hellas, Uzbekistan Airways и други.)

Международно летище Солун (Thessaloniki International Airpor (IATA: SKG (SaloniKa Greece), ICAO: LGTS ) ,) намира се на 15 километра югоизточно от град Солун.

Авиолинии извършващи полети до летище Солун са: (Aegean Airlines, Air Berlin, Австрийските авиолинии, British Airways, Cyprus Airways, EasyJet, Germanwings, МАЛЕВ, Olympic Air, Smart Wings, Transaero Airlines и други)

Международно летище Корфу (Corfu International Airport, “Ioannis Kapodistrias”) (IATA: CFU, ICAO: LGKR) намира се на 3 километра южно от град Корфу.

Летището е най-натоварено в месеците от Април до Октомври.
Авиолинии извършващи редовни  полети до летище Корфу са: (Aeroflot, Aegean Airlines, Edelweiss Air, Wizz Air и други )

Резервирайте самолетни билети до Гърция , чрез формата за търсене на самолетни билети ТУК или на телефонен номер 02/439 50 41

Видео от Гърция (Нидри и Лефкада)