Летище Пловдив

Летище Пловдив

Летище Пловдив (PDV) е летището на втория по големина град в България, Пловдив. Летището е познато и като летище Пловдив Крумово ( Крумово е малко село намиращо се на 12 километра в югоизточна посока от града, на магистралата Пловдив — Асеновград). Заради доброто си местоположение и близост до известните български ски курорти Банско и Пампорово, летището е главно активно през зимния сезон. Трафикът е съставен основно от чартърни полети от Обединеното Кралство, Ирландия и Русия. В края на 2010 година нискотарифната авиокомпания Ryanair стартира редовни полети от Летище Пловдив до Лондон(Станстед) и летище Пловдив до летище Франкфурт-Хан. Летището се използва и като резервно при спешни случаи и е алтернатива на Летище София, което е на 150 километра от там, на около час и половина път с автомобил по магистрала Тракия. На 25-ти декември 2009 година е извършен първия редовен полет до Москва, като това е първи редовен полет от 1981 година насам.

Информация за пристигащи и излитащи полети кликни тук!


Виж Летище Пловдив на по-голяма карта

Как да стигнем до летище Пловдив?

С влак

Трябва да се качите от Централна ЖП Гара Пловдив на влак по линията Пловдив — Асеновград. След това слезте на спирка Маврудово, от която разстоянието до летището е около 3 километра. Имайте предвид, че за това разстояние няма осигурен транспорт.

С автобус

Към момента автобус за летището от Пловдив има само във вторник и събота. Автобусът тръгва от Автогара ЮГ в 9:50 и пристига на летище Пловдив в 10:15. Обратният рейс е от 12:05 часа и пристига в Пловдив в 12:25. Този рейс се обслужва от автобуси, които иначе пътуват по редовната линия Пловдив — Асеновград. През другите дни от седмицата няма автобуси до летището и можете да ползвате автобуси от Пловдив до Асеновград, като слезете на КЦМ. От там до летището има около 3 км и няма осигурен транспорт. Моля за точни часове на автобусите вижте в сайта на летище Пловдив.

Летище Пловдив
Date Published: 03/20/2013
Летище Пловдив много бързо и лесно да пътувате до Лондон и Франкфурт на Хан за цени започващи от 50лева с авиокомпания Райн еър.
4 / 5 stars