Самолетни билети до Бон

Бон изт.:flickr.com
Бон изт.:flickr.com

Дестинация Бон – Германия

Бившата столица на Западна Германия (1949-1990), град Бон в момента е деветнадесетият по големина град в днешна Германия и е разположен на брега на река Рейн. Смята се, че е създаден през първи век преди новата ера. Площта му е 141.22 квадратни километра и е имал почти 320 000 жители през 2009 година. След като двете Германии се обединяват той е седалище на правителството от 1990 година до 1999 година. Още през 1998 година повечето национални институции са преместени от Бон в Берлин, но въпреки всичко той продължава да бъде важен център за политиката в страната. Главните седалища на много от големите корпорации в областта на телекомуникациите и логистиката са разположени именно в Бон. Градът също така е превърнат в център на международно сътрудничество за опазване на околната среда. Известни личности, които са живели или родени в него са Лудвиг ван Бетховен, Валтер Готел, Йохана Кинкел, Робърт Шуман и други.

В Бон има много културни забележителности и за това се радва на голям интерес от туристите. В днешни дни, когато всички можем да пътуваме до почти всяка точка на света, можем да си отбележим Бон като бъдещо интересно място за посещение. Начинът на пътуване до там може да е с кола, автобус, влак или самолет. Най-бързият и удобен начин е естествено самолетът, а и има много нискотарифни авиокомпании, които предлагат евтини самолетни билети ако ги заявите известно време преди полета. В града има летище и ако изберете точно този начин на пътуване до него няма да сгрешите, защото ще спестите много загубено време в път. В тази статия ще се спрем на четири от ярките му забележителности, защото не можем да обхванем всички невероятни места, които си заслужава да се посетят в града и околността.

За любознателните биолози и хора, които се интересуват от животинския свят има уникален музей, който е събрал огромна колекция от всякакви видове, съществуващи на земята. Зоологическият музей „Александър Кьониг“ е от най-големите в Германия със своята колекция от 80 000 птици и 30 000 препарирани животни. Освен тях в него има над един милион насекоми, влечуги, риби и други.

Интересно друго място за посещение е къщата – музей на Лудвиг ван Бетховен, която съдържа много негови вещи от времето, когато е живял в Бон и Виена, както и последния негов роял. Композиторът и пианист е живял от 1770 година и умира през 1827 година във Виена.

Къщата на историята също е едно място, което наистина си заслужава да се види. Тя е създадена през 1994 година и показва историята през годините на разделената и обединена Германия в пет различни обособени нива, в които ще може да видите различни предмети, уникални декори, документи и филми описващи тяхната история по един невероятен начин. В нея има постоянна експозиция и няколко временни като, за да видите всичко ще ви е нужно около два дена.

Катедралата „Свети Мартин“ е построена между 11 и 13 век. Тя е основната католическа църква в Бон и едновременно забележителност на града. Няколко пъти през годините е била разрушавана, като за последно е възстановена след втората световна война. В нея могат да се видят два олтара от 17-18 век, бронзова статуя на Света Елена и криптата.

Летище Бон/Кологне (IATA: CGN, ICAO: EDDK)

Летището се намира на 15км югоизток. от центъра на град Бон. Летище Бон е шесто по големина в Германия.

Авиолинии летящи от/до летище Бон (Germanwings, TUIfly, EasyJet, Wizz Air, Air Berlin, Austrian Airlines, Bmibaby, Condor, Freebird Airlines, Iran Air, Луфтханза, Пегасус ер, Wind Jet, Турски авиолинии и други )

Резервирайте онлайн самолетни билети до Бон, чрез формата за търсене на самолетни билети ТУК или на телефон 02439 50 41

Видео- раздаване на безплатна прегрътка в Бон