Самолетни билети до Братислава

Братислава Замък изт. wikipedia
Братислава Замък изт. wikipedia

Забележителности в Братислава!

Разположена на река Дунав, Братислава е кътче в центъра на Европа, което ще ви плени със своя чар, спокойствие и атмосфера. Слизайки на едно от най-големите летища в Словакия, след 20 минути с автобус или такси се озовавате в столицата и най-големият град на тази държава.
Братислава- като дом на келти, римляни, германци, унгарци, евреи, и разбира се словаци- разкрива, че има богата гама от архитектура, езици и кухня. Стигайки до стария град (Star? Mesto) на Братислава, на улица „Klobu?n?cka”, може да получите седмична програма за всички мероприятия, културни събития и текущи изложби.
Започнете своята обиколка от спокойните улици на стария град и вдишайте полъха на вековните сгради и площади. Но преди да се сблъскате с характера на Братислава, не забравяйте да вкусите ароматното кафе на някои от многобройните централни заведения. Също като един нормален ден на местните жители.
Реставрираният замък Братислава, разположен на Малките Карпати, разкрива пред вас готически и ренесансови строителни елементи. Няма нищо по-разтоварващо от разходка по тесните улици до катедралата Св. Мартин(St. Martin)- мястото на коронация на Унгарските монарси. Минавайки през китните кафете и ресторанти, всяко със свой уникален стил и дизайн, не пропускайте да спрете за почивка на централния площад. Целогодишно оживен- лятото с различни фестивали, а зимата място за срещи из коледните магазини. А на средата на площада, може да се охладите от най-старата чешма в Братислава- фонтана „Максимилиан”(1572). Накъдето и да продължите, ще откриете различни сгради, пълни с много история.
Дворци, които си заслужава да видите са: Девин(Devin castle), където се счита, че на това място са останали най-старите следи от 8-ми и 9-ти век; дворецът Грасалкович (Grassalkovich Palace) или още наричан Президентския дворец (Presidential Palace).
Многобройните отличителни галерии и музеи, има какво да ви покажат. Градската художествена галерия в двореца Ралфи(P?llfy Palace) или някой от най- старинните музеи като Музея на часовника(Museum of Clocks), Фармацефтичния музей(Pharmacy Museum), музеят на оръжията(Museum of weapons). Всеки един от тях гарантира вникване в необятната история на Словакия. А, ако времето не ви претиска, защо не изгледате някоя постановка в Националния Словашки театър(Slovak National theatre), построен през 1888г.
Дори и за вашите малчугани, Братислава има какво да ви предложи- Бибиана, международна къща на изкуството за деца(Bibiana, international house of art for children) и не само.
Вечер, отсядайки в панорамния ресторант на върха на моста Нов мост( Novy most), с форма на летяща чиния, може да се насладите на вълшебните светлини от Стария град, както и от нощна Братислава. Не пропускайте да опитате чаша вино или бира, местно производство, както и класическата Словашка кухня или набор от други възможности от цял свят, изготвени от майстори готвачи.
Няма определен туристически сезон, защото Братислава целогодишно има какво да ви покаже и разкаже.
Летище Братислава (IATA: BTS, ICAO: LZIB) летището се намира на 9 километра североизточно от центъра на Братислава. Летището се намира на около 1 час с кола от Виена – Австрия, Бърно – Чехия и Гор – Унгария.
Авиолинии извършващи редовни полети до летище Братислава: Чешки авиолинии, Ryanair, DanubeWings, El Al и други.

Резервирайте онлайн самолетни билети до Братислава, чрез формата за търсене на самолетни билети ТУК или на телефон 02439 50 41

Братислава през ноща