Самолетни билети до Чикаго

Самолетни билети до Чикаго Chicago

Чикаго, Илинойс, САЩ

Третият по големина град в Америка, Чикаго, има с какво да ви впечатли. Много на брой, известни, писатели са били пленени от удивителната красота на този град.
Разположен във влажната климатична зона, с топло лято и студена зима, ветровитият град(Windy City), наречен така основно заради прохладния вятър от езерото Мичиган, има с какво да оползотвори вашия престой целогодишно.
Поради богата си гама от атракции, стигайки до един от посетителските центрове в централните части на града, всеки ден от 9:00 до 18:00ч., безплатно, може да вземете брошури за забележителностите и събитията, както и карти на града, на различни езици. В сърцето на търговския район(„Magnificent Mile”/ „Mag Mile”) ще откриете единия от посетителските информационни центрове(Chicago Water Works Visitor Information). Тук, подготвяйки се за своята разходка, докато някой от дружелюбните служители ви съдейства с информация, можете да се насладите на топло кафе, допълнено с местния специалитет- домашно приготвен пай. А, в централния бизнес район на Чикаго, ще попаднете на другия информационен център(Chicago Cultural Center Visitor Information Center).
За различните желания на своите посетители, Чикаго има какво да предложи. В зависимост от летището, на което сте избрали да кацате, в порядъка от 20 до 40 минути, с такси, се озовавате в сърцевината на града.
Ако сте решили вашата разходка да започне с обиколка из историческите обекти, бъдете готови да се потопите във впечатляваща архитектура и пищна история. Доброто разположение на най-атрактивните сгради, ви осигурява едно страхотно преживяване. Започнете с института по изкуства(Art Institute of Chicago)- третото по големина колекционерско място в САЩ за незатихващото изкуство. За 18 $ се натъквате на богата колекция, с която се класира като огромен енциклопедичен музей. На няколко крачки от музея, се сблъсквате с архитектурното богатство- Чикагски културен център(Chicago Cultural Center); Симфоничния център(Symphony Center )- дом на Чикагския симфоничен оркестър; парк Милениум(Millennium Park)- един непрестанно оживен градски площад, в който времето лети неусетно с различните представления, модерната архитектура и всички други предложения, които има за вас. И все пак, ако желаете да ви насочат най-правилно какво трябва да видите, можете да се обърнете за помощ към Чикагската архитектурна фондация(Chicago Architecture Foundation)
В случай, че искате да научите повече за историята не само на Чикаго, но и на Америка, най-добрите места са: Чикагският исторически музей(Chicago History Museum) и афро-американският музей Дюсабле(DuSable Museum of African American).
Ако искате да се насладите за час и половина на „вертикалните” мечти на Чикаго, просто се възползвайте от Архитектурния, речен круиз(Architectural river cruise). В случай, че темпото не ви харесва, за 28 $, може да се качите на чикагската „хоп-хоп обиколка”(Chicago City Hop-on Hop-off Tour) и вие ще определяте къде да спрете за разходка, пазаруване или похапване. А, защо не Чикаго, погледнато от птичи поглед, с чаша ароматно кафе- центърът Джон Ханкок(John Hancock Center) е мястото.
Не пропускайте да се насладите на удивителния Бъкингамски фонтан(Clarence F. Buckingham Memorial Fountain), който се намира в централния парк на града(Grant Park).
Различните видове зоологически градини, аквариуми и увеселителни паркове могат да доставят радостни емоции на вашите деца, както и на вас самите.
Огромният брой заведения в града е предпоставка за задоволяване и на най-различните ви кулинарни желания.

Летище Чикаго Охара (IATA: ORD, ICAO: KORD, FAA LID: ORD) се намира на 27километра от центъра на Чикаго и е съставено от 5 различни терминала. През 2010 година летището е обслужило 67милиона пътници.

Резервирайте онлайн самолетни билети до Чикаго, чрез формата за търсене на самолетни билети ТУК или на телефон 02439 50 41

Видео от Чикаго