Самолетни билети до Торонто

Торонто изт: wikipedia.org
Торонто изт: wikipedia.org

Торонто, Канада

Най-големият град в Канада, разположен на северния бряг на езерото Онтарио, Торонто, заслужено се превръща в най-симпатичния град в Северна Америка. Обширните търговски центрове, високите бизнес сгради, доброто разположение на отличните кафета и ресторанти ще направят вашия престой незабравим.
С горещо лято, студена зима и кратки преходни сезони, Онтарио(старото име на Торонто), успява да задържи своите посетители целогодишно.
Слизайки на най-натовареното международно летище в Канада(Toronto Pearson International Airport), след 30-40 минути, с такси, за приблизително 40, 50 Cdn$(с бакшиш), се озовавате в сърцето на Торонто. Лицензираните таксиметрови фирми към летището, могат да ви закарат директно до световно известния Ниагарски водопад(Niagara Falls), който е на границата между Канада и САЩ.
Всеки ден, от 9:00 до 22:00, в най-известната забележителност, Си Ен Тауър(CN Tower), може да се насладите на страхотната гледка към Торонто. Различните нива, разкриващо сякаш нова картина, запълват още повече това изживяване.

На няколко крачки от Си Ен Тауър, за 16 $, може да разгледате огромния стадион, дом на двата най-големи отбора- бейзболния отбор Блу Джейс и аргонавтите. Организираната обиколка, ще ви разкаже и покаже историята на тази паметна сграда.
Галерии и музеи, от които дъхът ви просто ще спре, са: Художествената галерия на Онтарио(Art Gallery of Ontario), в която е събрана първокласна колекция от канадския живопис и Кралският музей Онтарио(Royal Ontario Museum), отворен от 10:00 до 17:30, в който времето лети бързо, заради богатата гама от различни тематични галерии, туристически програми, заведения за бързо похапване или релаксиращ обяд в уникална атмосфера.
Дори и по-малките музеи като музеят на керамичното изкуство(Gardiner Museum of Ceramic Art); галерията на инуитското изкуство(The Toronto Dominion Gallery of Inuit Art) или музеят на обувки, в който може да разгледате необикновен асортимент на обувки през годините(The Bata Shoe Museum). Всяко едно от тези места, ще ви разкрие голяма част от несравнимия чар на този космополитен град.
Или искате да се върнете за миг назад във времето, замъкът Лома(Casa Loma) е мястото. Бившето имане на Сър Хенри Мил Пилат виден финансист, индустриалец и военен в миналото на Торонто, ще разкрие пред вас защо този виден господин се е борил толкова много за своята мечта- да изгради замък на връх в Торонто, от който да се открива гледка към целия град.

Неповторимият търговски център, Торонто Итън(Toronto Eaton Centre), с изтънчена стъклена галерия над многобройните магазини и заведения, ще направи вашето пазаруване най-интересното и вълнуващо преживяване. До него, в сърцето на града, се намира площадът Йонг Дъндас(Yonge-Dundas Square), който никога не престава да работи. Мястото за срещи и напълно безплатни концерти, филми, събития и забавления.

На няколко крачки от Торонто Итън и незаспиващия площад, можете да намерите информационния център InfoToGo Toronto, от където ще вземете брошури и карти и ще разберете какви фестивали и събития предстоят, както и ще ви бъде съдействана пълна подкрепа в организирането на вашата обиколка.
Подарете си една кулинарна обиколка с ChowBella и вкусете най-различни кулинарни предложения в града, приготвени по традиционен и уникален начин и станете част от едно вълнуващо гурме.
Насладете се на обиколка с класическите английски, двуетажни автобуси(City Sightseeing Toronto), за да не съжалявате, че сте пропуснали някоя забележителност на Торонто.

Резервирайте онлайн самолетни билети до Торонто, чрез формата за търсене на самолетни билети ТУК или на телефон 024395041

Разходка в центъра на Торонто