Самолетни билети до Вашингтон

Вашингтон изт. bg.wikipedia.org
Вашингтон изт. bg.wikipedia.org

Вашингтон

В окръг Колумбия, на северния бряг на река Потомак, се намира столицата и единственият федерален окръг на Съединените американски щати- Вашингтон(Washington).
Лятото може да бъде непоносимо горещо и влажно, а зимата- много студена. По-умерени температури се наблюдават през май, юни и септември. Най-атрактивният период за екскурзия е през април, когато се провежда националният фестивал на черешовия цвят- National Cherry Blossom Festival, наречен така, заради преобладаващите черешови дръвчета в центъра на града. През това време всички забележителности в Националния център(National Mall) са с вход свободен за своите гости.
На територията на Вашингтон са разположени три големи летища(Dulles International Airporty; Baltimore-Washington International Airport и Ronald Reagan Washington National Airport). С такси, от националното летище, за 20$, след 15-20 минути, ще се озовете в центъра на града.
Най-известните забележителности, както Белият дом и четирите паметници на най-великите президенти, са концентрирани в Центъра(National Mall) и парка на паметниците(Memorial Park). Забавлявайте се с различните програми, които се предлагат тук- състезания с велосипеди, разходки с водно колело, а на всеки кръгъл час- програми, свързани с историята на Томас Джеферсън, Линкълн, Рузвелт, Втората световна война и много други паметни истории от миналото на Америка и не само.
Поради добрата транспортна система и инфраструктура, обиколката на Вашингтон е лесна. Добре изградените тунели, ви позволяват лесно и бързо, с метрото( единична цена на билета варира между 1.35$ и 1,65$), да обиколите всички известни забележителности в сърцето на града и не само. Има какво да ви впечатли и в останалите квартали на този окръг, като Джорджтаун(Georgetown), Дюпонт(Dupont) и Адамс Морган(Adams Morgan).
Насладете се на музика на живо всяка неделя, безплатно от 18:30ч., в националната галерия на изкуството(National Gallery of Art); представление, също безплатно, от 18ч., в центъра на Кенеди(The Kennedy Center’s Millennium Stage) или на постановка, събота сутрин, в Националния театър(National Theatre’s).
Други музеи и галерии, които ще оставят отпечатък в съзнанието ви с различните си представления са: Националният музей на американските индианци(National Museum of the American Indian); центърът на изкуствата Харман(Harman Center of the Arts); Националната галерия на портретите (National Portrait Gallery), в която може да проверите вашите исторически знания; Националния музей на марките(National Postal Museum), в който ще разгледате историята на Америка, разказана чрез пощенски марки или единственият музей в света, разкриващ творби на жените в изкуството(National Museum of Women in the Arts).
Като една страхотна туристическа дестинация, без проблем, на ниска цена, може да се нахраните, дори и да сте в движение. Вкусете някои от традиционните ястия за този район, прясно и вкусно изпечени. Промоциите, които предлагат ресторантите, след работно време, са наистина страхотни.
Не пропускайте да посетете Старата пощенска палата(Old Post Office Pavilion), разположена на авеню Пенсилвания(Pennsylvania Avenue). От върха на часовниковата кула ще ви се разкрие най-вдъхновяваща и запомняща се гледка на града.
В сърцето на Джорджтаун, ще откриете Фондацията Тюдор(Tudor Place)- дом на внучката на Марта Вашингтон. Тук, ще ви разкажат историческото развитие на този федерален град от 18-ти век чрез съхранените, поддържани и правилно изтълкувани колекции.
Изживейте своята страхотна екскурзия в този уникален град, специално установен от Конституцията на САЩ като столица на нацията.

Резервирайте онлайн самолетни билети до Вашингтон, чрез формата за търсене на самолетни билети ТУК или на телефон 024395041

Видео Вашингтон през нощта