Самолетни билети до Египет

Египетските пирамиди, изт.: wikipedia.org
Египетските пирамиди, изт.: wikipedia.org

Египет

Египет, официално Арабска република Египет, е страна намираща се в северна Африка и на синайския полуостров. Египет е трансконтинентална държава и главна сила в Африка, средиземноморския регион и в ислямския свят. Покриваща площ от 1 010 000 квадратни километра, Египет граничи със Средиземно море на север, ивицата Газа и Израел на североизток, Червено море на изток, Судан на юг и Либия на запад. Египет е една от най-населените страни в Африка и Близкия изток. Голяма част от населението, 79 милиона по изчисления, живее по бреговете на реката Нил, на площ от около 40 000 квадратни километра, където се намира и единствената плодородна земя. Широките области от пустинята Сахара са рядко населени. Около половината жители на Египет живеят в градски райони, като най-много има в гъсто населените центрове на Кайро, Александрия и други главни градове по делтата на река Нил. Египет е известен с древната си цивилизация и най-известните монументи на света, включващи пирамидите в Гиза и сфинкса. Древните руини, като тези в Мемфис, Тебес, Карнас и долината на царете, са главен фокус на археологическите проучвания, като артефакти от тези региони са изложени в големи музеи по целия свят. Египет има една от най-развитите и диверсифицирани икономики в Близкия изток, със сектори като туризъм, селско стопанство, индустрия и услуги на почти равни производствени нива. Египетската икономика се развива бързо, заради законите, които целят привличане на инвестиции, като се отдава значение на вътрешната и политическата стабилност и скорошната търговска и пазарна либерализация.
Туризмът е един от най-важните сектори на египетската икономика. Повече от 12.8 милиона туристи посещават Египет през 2008 година, довеждайки доходи от почти 11 милиарда долара. Секторът дава работа на 12% от работната ръка на страната.
В Египет има девет международни летища, които обслужват всички по-важни градове на страната, включително и Международно летище Кайро и Международно летище Таба.
Международното летище в Кайро е главното летище на Египет и се намира на 15 мили североизточно от града. Трите терминала посрещат полети от важни световни градове, включвайки тези от Северна Америка, Европа, Азия и Африка. Можете да достигнете Кайро с автобус или с такси. Има и лимузини, като една удобна и луксозна алтернатива. Намиращо се в централен Египет, Международното летище Луксор е важно за обслужването на долината на Нил и посреща пътници, които са се насочили към туристическите забележителности в региона. Двата терминала обслужват международни и вътрешни линии, като на летището оперират няколко египетски превозвачи включващи Air Cairo и Egypt Air. Летището се намира близко до градския център и трансферите се извършват от таксита, автобуси пътуващи по разписание и лимузини.

Резервирайте онлайн самолетни билети до Египет чрез формата за търсене на самолетни билети ТУК или на телефон 024395041

Видео Египет