Самолетни билети до Хановер

Хановер изт.wikipedia.orgХановер

Столицата на Долна Саксония, обитател на най-големият технически панаир в света(„Хановермессе”), Хановер е като скъпоценен камък в северната част на Германия. Голяма част от историческия център е била изграждана отново, заради нападения в миналото на града. Днес този град споделян със своите посетители своята история и развитие чрез всички музеи, галерии, архитектурни забележителности, атракции и заведения.
Хановер е приятен град за посещение, независимо по кое време на годината. В резултат на континенталния климат и морските въздушни маси, често се наблюдават колебания във времето. Лятото е приятно топло, но месеците юли и август се считат за влажни, с кратки бури и внезапен дъжд. Но това не може да развали престоя ви, защото градът предлага изобилие от атракции на закрито.
Ако прекарате няколко часа разходка из Стария град, ще получите ясна представа за миналото на града. Градина Херенхаузен(Herrenhausen) ще ви предложи един зелен следобед с всички приятни паркове, езера и градини.
Едни от най-интересните музеи са разположени в центъра на града. Музеят Кестнер(Kestner Gesellschaft) ще ви разкрие повече от пет хиляди години на европейската история, древни египетски реликви, антични монети и разнообразни експонати. Примери за съвременно национално и международно изкуство ще откриете в Kunstverien Hannover. Интересна колекция от килими, датиращи от 5 века, идващи от различни места като Русия, Индия, Афганистан и Китай ще може да разгледате в Orientteppich Museum.
Една великолепна, замък сграда е новото Кметство на града(New Town Hall, Rathaus). Друга забележителна архитектура е Държавния музей Долна Саксония(Lower Saxony State Museum). В различните отдели на най-големия музей в Хановер ще видите европейското изкуство от 11-ти до 20-ти век, геология, зоология, влечуги и земноводни, както и фолклора на Долна Саксония и култури от цял свят.
В близост до изкуственото езеро Maschsee, ще откриете музеят Спренегел, който съдържа една от най-значимите колекции на съвременното изкуство в Германия(Sprengel Museum). А защо не направите тук една кратка почивка прибавена с невероятна храна във френския ресторант Die Insel, в който ще ви предложат местни ястия на обяд, а вечерта изискана френска кухня. В квартал Мителфелд(Mittelfeld) ще откриете панаира на града.
Интересна барокова градина е Гросер(Grosser Garten). Винаги най-изваяна и поддържана в бароковия си стил, докато Берггартен(Berggarten) през годините се е трансформирала от зеленчукова градина в голяма ботаническа. Georgengarten и Welfengarten са направени в стила на английските градини.
Спомен от Втората Световна Война е останала и до днес църквата Aegidienkirche. Бомбандирана по време на войната, през годините не е възстановена и атмосферата, която преобладава тук е различна и специална.
Интересно място за посещение е будитския храм, където виетнамската общност на Северна Германия се събират за церемонии(The Pagoda). Не пропускайте да посетите и огромната зоологическа градина на града(Erlebnis Zoo). Разделена на четири области- Горила планина, на река Замбези, Джунгла Палас и фермата Майер, тази зоологическа градина много хора описват като една от най-добрите в света. Добре поддържана и предлагаща ви голямо разнообразие от различни животински видове.
Дори и да сте любител на различните сирена, Хановер ще ви посрещне подобаващо в Европейския център за сирене(European Cheese Center). Определено ще останете доволни от тази дестинация.

Летище Hannover-Langenhagen (IATA: HAJ, ICAO: EDDV) Летището се намира на 11км.
Авиокомпании излитащи от летище Хановер: Aeroflot, Чешки авиолинии, Flybe, Germanwings, Lufthansa, TUIfly, Турски авиолинии и други.

Резервирайте онлайн самолетни билети до Хановер, Германия чрез формата за търсене на самолетни билети ТУК или на телефон 024395041

Видео Хановер