Самолетни билети до Израел

Израел изт.: wikipedia.orgИзраел

Израел е парламентарна република и се намира в Близкия изток, на източното крайбрежие на Средиземно море. Граничи с Ливан на север, Сирия на североизток, Йордания и Западния бряг на изток, Египет и ивицата Газа на югозапад и има доста разнообразна география за своята сравнително малка територия. Израел е единствената преобладаващо еврейска държава в света и е дефинирана, като „ еврейска и демократична държава” от израелското правителство. Популацията, според израелското централно статистическо бюро, и включваща всички жители и постоянни резиденти на Израел, Голанските възвишения, източен Йерусалим и израелските селища, към май 2010 е 7 602 400 човека , от които 5 776 500 са евреи. Модерната държава Израел е създадена през 1948 година, и проследява своите исторически и религиозни корени до библейския Израел, също познат и като Цион, което е централна концепция на юдаизма от древни времена.
Туризмът и особено религиозния туризъм е важна индустрия за Израел. Страната има умерен климат, плажове и археологически и исторически обекти, както и уникална география, като всичко това привлича туристи. Проблемите със сигурността в Израел са пречка за туризма, но броят на туристите отново започва да се увеличава, като през 2008 над 3 милиона туристи са посетили Израел. Израел има най-голям брой музеи на глава от населението в целия свят.
През 2010 година броя на туристите е 3.45 милиона. Най-популярната туристическа атракция е Масада. Повечето туристи идват от Съединените Щати, Русия, Германия, Франция и Обединеното Кралство.
Освен исторически, религиозен и курортен туризъм, Израел има и добре развит медицински туризъм. Един от най-посещаваните градове в Израел е Йерусалим. Той е един от най-старите градове в света, столица и най-голям град в Израел. Като свещен град в Йерусалим има изключително много исторически, археологически, религиозни атракции, които се посещават от около 2 милиона туристи годишно. Много от забележителностите се намират в стария град, който е разделен на четири квартала – арменски, християнски, мюсюлмански и еврейски. Посещавани градове са Тел Авив, Сафед, Хайфа, Назарет. Други посещавани градове са например Цезарея, в който има римски руини и такива останали от кръстоносците, като например амфитеатъра, където често се изнасят концерти или пристанището, от което свети Павел е бил взет за затворник в Рим. Друг посещаван град е Бет Шеан. Това е древноримският Декаполис, който е един от най-големите археологически обекти в Близкия изток. В Израел е изключително развит подводния туризъм и много хора посещават страната за да се гмуркат, тъй като условията за това са добри целогодишно с температури на водата около 21-25 градуса, като теченията са малко, а водата е чиста и със средна видимост от 20-30 метра.

Резервирайте онлайн самолетни билети до Израел чрез формата за търсене на самолетни билети ТУК или на телефон 024395041

Видео Йерусалим, Израел