Самолетни билети до Каляри

Каляри
Каляри изт:cenisamoletnibileti.com

Каляри

Първото пристанище на острова и основният административен, политически, икономически и културен център на Сардиния, днес е град Каляри. Считан за едно от местата с най-добър плаж, с бял пясък, Каляри е като райска дестинация за своите посетители. Възползвайте се максимално повече от престоя си в този град, който има отпечатък от много на брой различни народи, които сa преминали в миналото през него и са оставили част от своята история тук. Релаксирайте на прекрасните плажове или си направете обиколки с колелета, за да откриете и малките атрактивни кътчета в Каляри.
Разположен в Залива на ангелите, климатът тук е благоприятен за дълги разходки из забележителностите, почивка, забавления и още много други интересни емоции целогодишно. Зимата е мека, а лятото горещо.

Има много различни начини, за да обиколите Каляри и да го опознаеете добре, важно е как за вас ще е най-удобно. В Стария град се намират по-голямата част от историческите останки в града. Най-добре е да си наемете местен пътеводител, за да не изпуснете някоя забележителност, а и така лесно ще разберете за интересната история на града.

Първата зона за посещение е квартал Кастело(Castello), който и до ден днешен се явява като старинно укрепление на града. След като минете през входа(Porta Dei Leoni), ще се натъкнете на сложна мрежа от улици. В началото е Катедралата(The Cathedral) и църквата от 16-ти век Пурисима(Purissima). А в долната част на квартала ще откриете църквите на Санта Мария дел Сакро Монте ди Пиета(Church of Santa Maria del Sacro Monte di Pieta), Санта Кроче(Santa Croce) и църквата на Сан Джузепе(San Giuseppe). В близост до Катедралата се намира бившото Кметство, дворецът Viceregal и дворецът на Архиепископа. А надолу към Белграно Палат(Belgrano Palace) се разпростира Цитаделата на музеите(Cittadella dei Museums). Много частни резиденции са знак за аристокрацията в миналото на Каляри.

Богатата колекция, събрана в Националния исторически музей(National Archaelogical Museum) ще ви разкрие редици от древни култури чрез различните изложби. Най-интересната част от колекцията са Altarpieces. Тук ще откриете и много артефакти, внесени от различни държави като Италия, Испания и Гърция. По уличките на Кастело ще откриете много малки и големи магазинчета, от които да си купите по нещо историческо за спомен.

В Санта Кроче(Via Santa Croce) ще откриете галерия Изола(Isola), която разкрива изложби с традиционните занаяти на острова, а в Ламармора(Vie Lamarmora) ще откриете галерия Ман Рей, в която може да попаднете на дискусии с известни художници. Санта Кроче, Баличе(Balice) или Бастиони ди С. Реми(Bastioni di S. Remy) ви предлагат страхотна панорамна гледка, която си заслужава да видите.

В контраст със Стария град е кварталът Марина(Marina), тъй като тук се намират най-оживените улици в града- Ларго Карло Феличе(Largo Carlo Felice) и Мано(Via Manno). Търговската част на града сущо има какво да ви покаже. Тук ще видите църквите „С. Антонио Абате”(S. Antonio Abate) и Санта Розалиа(Santa Rosalia), които са изцяло в бароков стил, а църквите Сан Сепулкро(San Sepulcro) и Санта Еулалиа(Sant’Eulalia) са изцяло в готически дизайн.

Където и да отидете, ще откриете много приятни места за ядене или пийване на питиета в типичния средиземноморски стил. Този красив град, с богатата си култура, определено има какво да ви предложи.

Летище Cagliari-Elmas (IATA: CAG, ICAO: LIEE) Летището се намира в Елмас което на 8 километра северозападно от Каляри.
Авиолинии извършващи редовни и сезони полети до Каляри : Alitalia, British Airways, Air Berlin, EasyJet, Germanwings, FlyNiki, Ryanair и други.

Резервирайте онлайн самолетни билети до Каляри, Италия чрез формата за търсене на самолетни билети ТУК или на телефон 024395041

Видео от о. Сардиния