Самолетни билети до Лайпциг

Лайпциг изт. wikipedia.org
Лайпциг изт. wikipedia.org

Лайпциг

Най-големият град в Саксония, Германия- Лайпциг, считащ се за голям търговски и културен център, е една интересна дестинация, която си струва да разгледате. Домът на някои от най-известните художници на Германия, днес е център на немското изкуство и култура. Богато украсени сгради, интересни архитектури и исторически и съвременни, Лайпциг ще ви предложи богата гама от разнообразни атракции, които да направят вашия престой очарователен и незабравим.
Със своето разположение, Лайпциг се очертава с континентален климат, което е предпоставка за благоприятни температури. С топло лято и хладни зими, не може да е на 100% сигурно, че няма да има аномалии. Най-благоприятното време за посещение на този град е между месеците Май и Септември.
От където и да започват вашите обиколки, задължително посетете Auerbachs Keller, един от най-старите и най-известни пъбове в Германия. Мястото, където Гьоте е идвал като студент, ще ви върне назад към Средновековието и ще ви нагости с типична германска кухня в историческите помещения или ще ви освежи с приятен коктейл. Друг известен жител е Йохан Бах. Ако искате да научите интересните факти от неговия живот, в нпосредствена близост до църквата „Св. Томас”(St. Thomas Church), се намира музеят на Бах(Bach Museum). А за да разгледате неща от по-близкото минало, отидете в Музея на Щази(Stasi Museum Runde Ecke). Където ще откриете материали на Германската Демократична република.
Най-голямата мелница на памук в Европа(Leipzig Cotton Mill) днес е общински център за изкуства, различни галерии и много кафенета. Най-старата и най-голямата църква в Лайпциг, „Св. Никола”(St.Nicholas Church) е свидетел на гялама част от историята на града. Един от най-големите паметници в Европа се издига високо в Лайпциг. Паметника на битката на нацията(Monument to the Battle of the Nation) е една забележителност, която със сигурност ще ви направи впечатление.
Безплатно може да разгледате над 7000 вида растения от цял свят в Ботаническата градина(Botanical Garden Leipzig), която се намира в близост до Университета Лайпциг. Ако искате да се насладите на бароков разкош, посетете Градския дворец(Romanus House). Първият небостъргач в Лайпциг(Kroch-Hochhaus) и днес не спира да грабва окото на минувачите.
В Западната част на града ще откриете сгради, които излъчват смесица от стилове от 19-ти век и модерни архитектури(Grunderzeithauser). Пред концертната зала в Лайпциг(Gewandhaus) се издига красивият фонтан Менде(Mende Fountain), с интересна комбинация от фигури, направени в бароков стил. Една прекрасна гледка от 91м височина ви разкрива паметникът Volkerschlachtdenkmal. Определено си струва да се почака, за да я видите.
Интересен музей, който е направен със стъклени покриви и някак безкрайни стълбища, е един от най-важните за града(Museum der Bildenden Kunste)- музеяът на европейските Стари майстори. Разпуснете в най-известния студентски клуб(Moritzbastei). Бъдете сигурни, че ще се забавлявате, защото тук постоянно нещо се случва.
Централната гара(The Hauptbahnhof Leipzig) е била построена отново отвътре навън и резултатът е зашеметяващ. Тук може, докато чакате да се забавлявате из някои от многобройните магазини или кафенета. Или пък изкарайте един следобев в богата и най-известната зоологическа градина в Германия(Zoo Leipzig). С телевизионно шоу, модерна камера за маймуни- място, където ще се забавлявате и ще разгледате много и различни видове животни.

Резервирайте онлайн самолетни билети до Лайпциг, Германия чрез формата за търсене на самолетни билети ТУК или на телефон 024395041

Видео за Лайпциг