Самолетни билети Бургас

Самолетни билети Бургас BurgasБургас

Един от постоянно развиващите се градове, разположен на българското черноморско крайбрежие, има какво да ви предложи, за да направите вашия престой интересен и приятен. Събраните на едно много на брой архитектурни, исторически, културни и природни забележителности ще ви позволят лесно да научите за историята на града и не само. Само на 40 минути със самолет от столицата на България, Бургас е център на много фестивали, концерти и изложби почти целогодишно.

Разположен на най-западната точка на Черно море, Бургас се характеризира със сравнително дълго лято, развномерно разпределени валежи през цялата година, а зимите влажни и меки.

Четвъртият по големина град в България е с най-товарооборотно пристанище в страната, с едно от най-използваните летища и най-голямата химическа и нефтена рафинерия на Балканския полуостров. Бургас е важен културен, административен и икономически център за тази част на страната.

Един от най-важните символи на града е Драматичният театър „Адриана Будевска”. През лятото голяма част от постановките се играят по курортните центрове, но тук целогодишно може да попаднете на някой интересен спектакъл.

Доброто разположение на по-голямата част от музеите е предпоставка за лесно обикаляне на няколко в един ден. В непосредствена близост до катедралния храм „Св. Св. Кирил и Методий” ще откриете къщата-музей „Петя-Дубарова”, където ще разберете повече за миналото на известната българска поетеса Петя Добрева и то директно от родната й къща. Разхождайки се надолу, ще попаднете на „Регионалния исторически музей- Бъргас”, където може да разгледате интересна етнографска експозиция от български традиционни костюми на всички етнографски групи в района.

Интересни археологически експонати от времето на Древна Тракия може да разгледате в „Археологическата експозиция”. Разберете за началото на корабоплаването по Черно море, както и от времето на Римската империя по един интересен начин. Никъде другаде по южното Черноморско крайбрежие няма да може да видите „Природонаучна експозиция”. Незабравими колекции, свързани с геоисторическото развитие и съвременното биоразнообразие в този район, а за да е по-лесно разбираемо, всичко е илюстрирано с видео и фото материали. Голяма колекция от ценни християнски икони, литература и други предмети, ще откриете в „Историческата експозиция”.  Другата интересна изложба в тази сграда е свързана с колекция на едни от най-прочутите художествени ателиета от миналото на имперска Европа.

В случай, че искате да разгледате различни и интересни галерии, Бургас разполага с над 10, разпръснати из целия град. Най-интересната от които е „Петко Задгорски”, в която ще откриете произведения от бълграски класици, съвременни художници, както и най-богата колекция от икони в региона на Странджа. Други галерии са:”Бояджиев”, „Арт Стил”, „Богороди”, „Луна от корени” и „Пролет”.

За да усетите истинската неповторима атмосфера на града, задължително трябва да присъствате на фестивала през Септември или пък летните фестивал на малките форми-„Театър в куфар” или пък на триседмичния фестивал на операта и класическата музика.

Един приятен начин за разпускане в този град е да се разходите из забележителната Морска градина, с красиви цветя, дървета и различни склуптури. Често тук се провеждат международни фолклорни фестивали, както и част от програмата на известния „Златен Орфей”.

Нощен Бургас също има какво да предложи на своите гости- много на брой заведения, барове и ресторанти, разположени в централната част на града сред забележителни архитектурни постройки.

Летище Бургас се намира в бургаския квартал сарафово.

Видео Бургас