Самолетни билети Пловдив

Самолетни билети Пловдив plovdivПловдив

Разположен от двете страни на река Марица- Пловдив запазва голяма част от старинните си сгради, разказващи за неговата история. Вторият по големина град в България, известен като „градът под тепетата”, някои от които разрушени през годините, има какво да ви разкаже и по един уникален начин да ви плени със своата различна атмосфера. Тук ще откриете много музеи, галерии, разкопки, модерна архитектура и много други атракции, които ще направят вашия престой запомнящо се приятен.

Климатът в града с много имена през своето развитие е благоприятен за разходки почти през цялата година. С кратка зима и малко снеговалеж, дълго и горещо лято и малко валежи. Когато и да посетите този град, бъдете сигурни, че ще намерите какво да правите на открито и на закрито.

Най-лесният начин, за да се гмурнете в историята на града е като посетите Стария град, който е разположен на едно от тепетата. Тук ще откриете галерията „Златю Бояджиев”, която ще откриете незабравимите творби на великия художник. Къщата на Степан Хинлиян е запазила множество оригинални стенописи, пейзажи на различни градове, както и единствената баня с течаща студена и топла вода. Възрожденски дом, изцяло в духа на европейския класицизъм е къщата на „Недкович”. Нагоре във Стария град ще откриете „Балабановата къща”, една възрожденска сграда, която разказва за своята интересна история през годините, а приземните етажи са предназначени за временни художествени галерии. Нвсякъде тук ще видите много красиви архитектури, запазени от миналото на града. А в заведенията, лесно ще разберете за традиционната българска кухня.

Центърът на град Пловдив се характеризира с интересна архитектура, смесила в себе си старовремнския стил и нестандартен модернизъм. Много фонтани, паметници, разкопки и приятна зеленина, заобиколени от много магазини и заведения, подходящи за почивка и забавни емоции, покрай постоянното движение в сърцето на града. Счита се, че под главната улица преди много години са били коридори, по които са минавали великите римски бойци и са отивали към Античния театър, намиращ се на Джамбаз тепе и Таксим тепе. Със забележителните си археологически разкопки, запазени и до днес, поради добрата си аукустика, често тук се провеждат различни концерти и фестивали. Гледката, която ви предлага театърът към сърцето на града, ще накара дъхът ви да спре.

Интересни музеи, които си струва да разгледате са „Арехеологическия музей”, който съдържа ценни находки от различните епохи, „Природонаучният музей”, в който ще откриете разнообразие от минерали, разкопки, различни видове от животинския свят, както и най-големият сладководен аквариум в България.”Историческият музей” ще ви разкирие историята на Пловдив, а в една от най-атрактивните възрожденски къщи се помещава „Етнографският музей”, където ще разберете много за обичаите, традициите и бита на хората в този район.

Ако искате да разпуснете подобаващо- Градксата градина е перфектното място за това. Добре поддържана с красиви цветя, огромни дървета и приятни заведения. Доставете си емоция с красивите Пеещи фонтани в тази градина. Мястото, където може да гледате състезания по гребане през лятото е уникалната за страната Гребна база. Градините около гребния канал, пълни със заведения ще ви помогнат да усетите приятната и спокойна атмосфера на града.

Отделете време за този красив град, защото Пловдив винаги има много неща, които иска да сподели със своите посетители.

Летище Пловдив се намира на 12км. Югоизток от Пловдив.

Видео от Пловдив