Самолетни билети Варна

Самолетни билети Варна varna katedralaВарна

Определено в морската столица на Република България, Варна, има какво да видите, научите, откриете и запомните. Багота на разнообразна архитектура, впечатляващи паметници, музеи, заведения и много други приятни места, където да се забавлявате през вашия престой в този забележителен град. Добре поддържаната Морска градина с внушителната Арка на входа й, ще остави приятен спомен. Голям културен център, силно развит морски туризъм и добро разположение до много от другите курортни градове по северното черноморие.

Климатът на този град е морски, с топло лято и прохладна зима. Най-силни валежи се наблюдават през юни и ноември. Със сигурност най-лесно може да разкриете атмосферата на този град през летния сезон, но това не означава, че през останалото време от годината няма да има къде да отидете или какво да направите.

Различната гама музеи във Варна успява да задоволи и най-капризните си посетители. Един от най-голямите музеи е „Археологическият музей”, който предлага постоянни експозиции, свързани с Праисторията, Античността, Средновековието и Възрожденски иконопис. Този музей е известен и заради факта, че в него се намира най-старото златно съкровище в света. Типично за град в близост до морето, Варна предлага Аквариумът, музей, който разказва за различните обитатели на Черно море по един оригинален и забавен начин.

Ако искате да научите повече, че историята на града, „Музеят за история на Варна”, ще ви я разкаже по най-добрият начин. Тук ще откриете единствената по рода си експозиция в страната, която разкрива истинската атмосфера на стара Варна. В къща, която жителите на града са запазили възрожденския й стил, се помещава „Етнографският музей”. Тук ще разберете повече за миналото пребиваване на населението чрез всички експонати от края на 19-ти и началото на 20-ти век.

Мавзолеят, който ще ви разкаже най-много за голямата битка край Варна е Парк-музеят „Владислав Варненчик”. Ще откриете много документален материал, бойни уръдия, картини, мечове и много други доказателства, разкриващи славните времена на Владислав, както и историята на самата битка. И ако искате да научите още за миналото на този град, посетете „Военноморския музей Варна”, където ще откриете много и различни експонати от морски оръдия на българската армия. В сградата ще откриете общо 12 зали с различни предмети, свързани с водния транспорт.

На 18 километра западно от града ще откриете природния феномен, признат със световно значение- побитите камъни „Дикилиташ”. Тези атрактивни камъни носят много легенди за себе си, но най-популярната е че на това място преди много хиляди години е било Лютевско море. С изтеглянето на водата остатъците от глина, пясък и варовик, под влиянието на атмосферни условия, са се превърнали в тези странни форми. Югоизточно от града ще попаднете на най-голямата обществена антична сграда в България- „Римските терми”(бани). На 17 километра от Варна ще откриете манастира „Аладжа”– една интересна естествена пещера.

Близо до „Дворецът на Културата и Спорт” ще откриете паметника „Пантеона”. Най-големият паметник във Варна, който ще ви направи силно впечатление е Парк-паметника на българо-съветската дружба. Интересното е, че тук ще откриете много паметници на велики хора, които са загинали, заради свободата на своята държава.

Нощна Варна също има какво да предложи на своите гости- дълги разходки под открито небе, както и много приятни мигове из китните заведения.

Информация за Летище Варна.

Видео от Варна