Самолетни билети до Дюселдорф

Дюселдорф Къде, какво в Дюселдорф

Красив, елегантен, един от най-хубавите градове в Германия, Дюселдорф е разположен на река Рейн. Доброто разположение на всички забележителности, близо едно до друго, го прави страхотно място за културни обиколки, както и забавни преживявания. Дюселдорф е богат на дълги алеи за разходки, а когато се уморите, бързо ще намерите някой парк, в който да седнете удобно и да си починете. Лесно ще обиколите Стария град, защото е в близост до центъра, а добрата организация на местните туристически фирми, ще ви съдейства за еднодневни екскурзии до забележителностите около града.

Независимо по кое време на годината сте си запазили самолетни билети, в Дюселдорф винаги ще ви бъде забавно и запомнящо се. През месеците от май до септември преобладава топло и слънчево време, а зимата е сравнително мека и приятна.

Летище

Летище Дюселдорф(Flughafen Dusseldorf) е разположено на 9 км. северно от града. Приветливият персонал лесно ще ви насочи от къде да направите вашия трансфер. На 70км. от града се намира летище Веез(Airport Weeze), също известно като летище Нидерхайн.

Забележителности

Дюселдорф е град, който има какво да предложи на своите гости- от световно известни музеи, незабравима архитектура, многообразни магазини до силен нощен живот. В случай, че искате да започнете вашата обиколка с някои от музеите на града, може да посетите известния Музей на пластмаса(German Museum of Plastics), който съдържа интересни изложби за културното, техническото и икономическото значение на пластмасата. Музеят за порцелан и сребърни прибори от 18-ти век(The Ernst Schneider Foundation – Schloss Jagerhof). Музеят на филмите(Dusseldorf Film Museum) ще ви покаже една приятна експозиция на елементи и модели от далечната история на киното. Музеят на навигацията(Navigation Museum (Schiffahrtmuseum) е посветен на коребоплаването по река Рейн. Природонаучният музей(Labbecke Museum and Aquazoo) ще ви покаже различни породи животни, риби и насекоми. Архиви от историята на театъра, ще откриете в Музея на театъра(Dumont-Lindemann). Музеят на керамиката(Hetjens Museum) ще ви разкрие изложби на експонати от керамика от Близкия изток, Средновековна Европа, гръцки, римски, както и европейски порцелан. Хубаво е, че всички музеи и галерии са съобразени с времето на туристите , така лесно може да обиколите повече, а във времето на смяна да вкусите някои от местните специалитети.

В южната част на града ще откриете уникалния по своята красота замък Бенрат(Schloss Benrath – Benrath Palace). Замъкът е построен в бароков стил преди повече от 200 години като лятна резиденция и ловна хижа на Крал Теодор. Ако сте любители на литературата, Музеят на Гьоте е вашето място.

Красивата средновековна църква „Св. Ламбертус(St. Lambertus), построена през 1288г. е разположена в Стария град. Една забележителна гледка ви предлага телевизионната кула на Дюселдорф(Rheinturm), а при ясно време може да видите даже Кьолнската катедрала(Cologne Cathedral).

Особено оживено място е историческия площад Burgplatz в Стария град, с много заведения за хранене, магазини и атракции. А страхотно място за разходка, както и поглед към залязващото слънце над реката, е построената, с цел намаляне на трафика, алея Oberkasseler Bracke.

Всяка година се запазват милиони самолетни билети от различни точки на света, което е гаранция, че Дюселдорф умее да радва своите нови и стари гости по един типичен за града начин.

Евтино пътуване до Дюселдорф от София

Най-евтиното пътуване до Дюселдорф от София е с директен полет на авиокомпания Уиз еър София-Дортмунд и след това с влак до Дюселдорф. Разтоянието между Дортмунд и Дюселдорф е само 70 километра.

Резервирайте онлайн самолетни билети до Дюселдорф, Германия чрез формата за търсене на самолетни билети ТУК или на телефон 024395041

Видео – Висящ влак опериращ на летище Дюселдорф