Самолетни билети до Беларус

Замъкът Крево в Беларус

Беларус

Една страна, граничеща с Русия, Полша, Украйна, Литва и Латвия, разположена в Източна Европа, е няма излаз на море, но Беларус е държава, която знае какво да предложи дори и на най-притенциозните си гости. Всяка година милиони туристи си запазват самолетни билети за това чудесно място със сложна история и богата архитектура.

Беларус е разделен на шест административни области. В центъра на страната е разположена нейната столица Минск, която днес е модерен международен град.

Климатът в тази държава е умерено-континентален, с хладни и влажни зими и топли лета. По-голямата част от валежите са основно през месеците април и октомври. Ако нямате проблем със зимните температури, бъдете сигурни че и зимен Беларус ще направи вашия престой красив и приятен.

Летища в Беларус

Национално летище Минск (Minsk International Airport/ Minsk 2/) е разделено на 1 и 2, като Минск 2 е разположено на 42км. от града.

Северно от град Гомел, на 3 км. е разположено летище Гомел(Gomel Airport) и Летище Хронда( Hronda Airport).

Добре е предварително да си набележите кои места искате да посетите, както и на кое да наблегнете, защото Беларус има по нещо интересно за всеки. От богата и запазена култура до приятни заведения с вкусна местна кухня и сладко пиво. Или пък искате да наблегнете на нощния живот, определено няма да останете разочаровани.

Интересно е , че тук хората обичат да се разхождат под открито небе и на много места ще забележите големи паркове или открити пространства. Всеки един град е пълен с музеи, художествени галерии и театри. През топлите дни може да се забавлявате на някои от многото фестивали, панаири, спортни събития. Беларус се гордее със своите пет известни национални паркове, като единият от тях- Belovezhskaya Pushcha, е признат като световно наследство от ЮНЕСКО. Трябва да имате предвид, че извън Минск, е много възможно в голяма част от ресторантите да не откриете меню на английски, а е добре да се насладите на автентичната кухня на тази държава.

Няма как красивият площад на победата(Victory Square) да не ви направи впечатление. Днес той е място за поклонение към всички онези, които са загинали във Великата Отечествена Война. Тук е и главният вход на известния парк Горки(Gorky Park). А един от най-посещаваните музеи е този на художникът Марк Шагал- музей Витебск(Vitebsk). Най-страият град в Беларус е Полоцк, който е бил завладян от Иван Грозни през далечната 1563г.

По магистрала Минск- Вилнос, бързо ще стигнете до руините на Замъкът Крево(Krevo Castle), с интересните тайни тунели, го правят една от най-популярните туристически атракции. С интересна история на велики владетели, бурни години и много непоклатима сила, които могат да се усетят и днес, дори и голяма част да са разрушени след Втората Световна Война.

Дворецът Nesvizh, разположен в района на Минск, се смята за най-красивият дворец от народа на Беларус. Други известни и забележителни замъци са замъкът Лида(Lida Castle), разположен на 112км. от Гродно. Също в тази област е разположен Замъкът Мир, създаден през 16-ти век, днес е част от културното наследство на ЮНЕСКО.

Ако не искате да пропуснете някоя интересна забележителност, а и сте запазили вашите самолетни билети предварително, най-добре е да се включите към някое от организираните пътувания. Така бързо от „кухнята” ще научите най-доброто за Беларус.

Резервирайте интернет самолетни билети до Беларус чрез формата за търсене на самолетни билети ТУК или на телефон 024395041

Видео за столицата на Беларус – Минск