Самолетни билети Нюрнберг

Нюрнберг

Нюрнберг
Един град с необикновен стандарт на живот, както за местните хора, така и за своите гости. Разположен в южната част на централна Германия, втори по големина град в Бавария, на канала Рейн- Майн- Дунав, Нюрнберг е силно развита търговска и индустриална зона. Реновиран в своите оригинални черти, богат на много исторически факти, дом на известни личности като поети, художници и много други, днес е атрактивна и привлекателна точка за голяма част от туристите.

Летище Нюрнберг

На север от града, на 6км., се намира летище Нюрнберг(Airport Nurnberg). Добре разработено летище с качествен и приветлив персонал, който ще ви помогне бързо да се ориентирате към забележителностите на града.

Забележителности в Нюрнберг

Най-лесно може да усетите духа на Нюрнберг като посетите едно от най-оживените места, а именно площада Хаупмарк(the market square Hauptmarkt). Едни от основните забележителности на него са красивата църква Frauenkirche и готическият фонтан Schoner Brunnen. Най-много хора ще видите тук през декември, когато един от световно известните Коледни пазари е в разгара си- Christkindlesmarkt Nuremberg. Така че не се притеснявайте, ако запазите вашите самолетни билети още в началото на годината- определено си заслужава да се види.

За да откриете величието на този град, както и да научите кои са основните и най-значими за града забележителности, посетете могъщия от минали години замък „Кайзербург”( Imperial Castle Kaiserburg), който е бил използван от всеки император от Римската Империя в периода 1050г. до 1571г. . Романският параклис, кулата „Синуел”(Sinwell tower), която можете да изкачите и да се насладите на красивата гледка, както и Замъкът музей.

Ако искате да се потопите по-дълбоко в историята, лесно може да минете през един от районите, където са били провеждани нацистки митинги и паради на войските на Хитлер(the Nazi grounds). Мястото, в което може да видите снимки и много документация през времето на нацистите е „Конгресната зала”, известна като Колизеумът на Нюрнберг.

Лесно можете да си включите към някоя обиколка с екскурзовод, който ще ви разкаже повече за забележителностите в Стария град- средновековните тъмници (Lochgefangnisse), бункери от Втората Световна Война, както и за подземния лабиринт(Felsengange).

Известен със своите играчки, мед и подправки, както и богато разнообразие от места за посещение, Нюрнберг е една страхотна дестинация за любителите на Германия. Известната къща на художника Албрехт Дюрер(Albrecht Durer’s House) ще ви разкаже за интересното ежедневие на художника с помощта на специални атракции като боядисване, цех за печат, където ще откриете различни техники в изкуството. Един от най-старите железопътни музеи(DB Museum), заедно с Музея на комуникацията, днес събрани в Музеят на трафика Нюрнберг(Nuremberg Traffic Museum), ще ви разкаже повече за железопътните превозни средства със своите експонати.

Други известни и значими за града музеи са Germanische Nationalmuseum, който със своята колекция от експонати се счита за най-големия музей на културната история в Германия, музеят на индустриалната култура(Museum for Industrial culture), градският музей Фембохаус(City Museum Fembohaus), който се помещава в очарователна сграда от късен Ренесанс, музеят на играчките Лидиа Байер(Museum Lydia Bayer), разположен в сърцето на Стария град, ви предлага забавни колекции на различни видове играчки.

Без значение е кога ще си запазите самолетни билети, Нюрнберг е град, който ще направи вашия престой едно интересно и запомнящо се културно предизвикателство.

Резервирайте онлайн самолетни билети до Нюрнберг, Германия чрез формата за търсене на самолетни билети ТУК или на телефон 024395041

Нюрнберг
Date Published: 10/23/2012
Нюрнберг е най-любимото ми място за разходка.
4 / 5 stars

Видео от Нюрнберг,Германия