Самолетни билети Албания

Албания - БункериАлбания

Бързо развиваща се държава в безброй посоки, Албания ще ви разкрие динамичен градски живот, релаксиращи кафета на открито, както и красива комбинация от планини и тюркоазено море. Разположена в сърцето на Средиземно море, на Адриатическо и Йонийско море, Република Албания е страхотно място за изкарване на вашия уикенд. Заобиколена от Гърция, Македония, Косово и Черна гора, а и на толкова близко разстояние до Италия, със сигурност си струва запазването на самолетни билети предварително. Бъдете сигурно, че ще бъдете вдъхновени от смесицата на различни цивилизации и култури, тъй като Албания е сравнително непокътната страна от глобализацията.
Албания е разделена на 12 окръга, които от своя страна са разделени на райони. Столицата е град Тирана. В някои части на страната пеобладава средиземноморски климат, с топло и сухо лято и мека, влажна зима. С валежи през ноеври, а във вътрешността областите могат да са по-студени и често на по-високите места да има сняг като зимата започва от декември до март.

Летищата в Албания

Летище Тирана(Tirana International Airport), разположено на 17км. от столицата Тирана, което е и единственото международно летище в Албания.;

Летище Аргирокастро(Gjirokaster airport);

Летище Кукеш( Kukes airport);

Независимо с какво изберете да пътувате, транспортната система на държавата е добре разпределена и лесно може да се придвижвате от точка до точка, дали с кола, рейс или влак. Или пък с кораб, през пристанищата в градовете Дуръс, Вльора и Саранда, което е връзка на страната с Италия, както и с гръцкия остров Корфу.

Тирана

Тирана освен столицата и най-населеният град в Албания, е и най-важният икономически и политически център. През последните години се наблюдават съществени промени в облика му. Дори и да не е от живописните градове, Тирана има интересни музеи и голямо разнообразие от архутектурни забележителности. Започнете своята разходка от площада Скендерберг(Skanderbeg square), минете през часовниковата кула, а за да научите повече за историята на града, както и на цялата държава- посетете Националния исторически музей(National Historical Museum). В близост до града ще откриете Националния парк „планината Дайти”( Mount Dajti National Park), Круя(Kruja) и Елбанаси(Elbanasi)- страхотни дестинации за еднодневни екскурзии.

В южната част на Албания ще откриете един от културните центрове, град Бутринт. Този археологически обект ще ви разкаже за своята история чрез руините, които са запазени и до днес.
В долината на река Дринос ще откриете Аргирокастро, един сравнително добре запазен османски град-музей. Основната забележителност е крепостта, която стои като огромна тераса над града. Може да разгледате интересна изложба на оръдия на армията на Енвер Ходжа, както и Етнографския музей.

Най-големият пристанищен град, както и един от най-старите градове в Албания е Дуръс. Тук е разположен най-големият амфитеатър на Балканите.
На 20 минути път с кола от малкия град Фиери ще се натъкнете на разрушения град Аполония, който е една красива местност сред хълмове и полета. Обърнете внимание на фасадата на Римския Булевтерион с елегантните си колони, както и на малкия римски театър.

По което и време на годината да си резервирате вашите самолетни билети, който и град да посетите, бъдете сигурни, че ще останете изумени от историческата красота на всяко едно кътче в Албания.

Резервирайте интернет самолетни билети до Албания чрез формата за търсене на самолетни билети ТУК или на телефон 024395041

Видео от Албания