Самолетни билети до Кьолн

Катедралата в КьолнКьолн

Град на безброй културни и исторически съкровища, световно известни музеи и активна сцена на изкуството, Кьолн е място, където всички хора се чувстват у дома си. Известен със своите весели фестивали през пролетта и лятото, както и с Коледните пазари, които доставят на своите гости една уникална по своята същност магия на този празник. Не пропускайте да си подарите една страхотна почивка в този забележителен град. Разположен по поречието на река Рейн, считан за един от най-старите градове в Германия, Кьолн се характеризира с  умерен климат- умерени летни температури и мека зима. Най-доброто време за посещение е през есента. Месец май също е благоприятен, заради откриването на откритите градини с местната пивка бира.

Летище Кьолн-Бон

Летище Кьолн- Бон (Cologne/Bonn Airport) е разположено на приблизително 15км. от града. Общо два терминала обработват целогодишно милиони самолетни билети на туристи от различни места по света. Такси от летището до централен Кьолн ще ви струва около 25 евро, но може да използвате автобус до Централната гара, който е на всеки 15минути.

Забележителности в Кьолн

Възползвайки се от разходка с лодка по реката, лесно може да набележите местата, които искате да посетите. Един от най-известните музеи е Лудвиг(Museum Ludwig), който е посветен на модерното изкуство от началото на 20-ти век, а често има и временни изложби на различни колекции. Музеят Romisch-Germanisches разказва за историята на римляните по река Рейн. Музеят, свързан с архиепископията на Кьолн- Колумба(Kolumba – Diocesan museum), разкрива пред нас и най-старите колекции на религиозното изкуство. Музеят на карнавала(Cologne Carnival museum) ще ви разкаже повече за историята и развитието му от началото до наши дни. Най-вкусният музей, музеят на шоколада(Museum of Chocolate- “Schokoladenmuseum”), ще ви разкаже в детайли за историята на шоколада. Изкуство от ранното Средновековие до края на бароковия период ще видите в музея Schnutgen, разположен в средновековна църковна сграда. Веднъж годишно, през есента, през известната „Дълга нощ на музеите” може да обиколите почти всички музеи.

С величествената Готическа Катедрала, една от градските емблеми, Кьолн не се изчерпва от към църкви. Римските църкви тук са общо дванадесет и всяка от тях изпъква със своята красота и история. Голямата бройка на другите църкви в града, подрежда Кьолн като град с най-голямата гъстота на църкви на север от Алпите.

Четвъртият по големина град в Германия знае как да посрещне гостоприемно своите гости. Добре разработена транспортна система, която ви позволява лесно да се придвижвате от една културна забележителност към друга. Или пък защо не си направите една разходка с рикши, дори и да сте повече хора, лесно може всички заедно да карате едно колело и докато разглежда, да се забавлявате.

Модерен Кьолн ще ви покаже интересна и нестандартна архитектура, заобиколена с красива растителност. Ботаническата градина е напълно възстановена след Втората Световна война. В близост до нея ще откриете Зоологическата градина(Cologne Zoo). Тук е разположен и изложбения център, който е с нов, модерен облик(Rheinpark/ Tanzbrunnen), който е заобиколен от красиви фонтани и абстрактни скулптури.

Дори и да сте избързали със запазването на самолетни билети за Кьолн и времето се е развалило, не се притеснявайте, защото тук има по нещо за всеки по всяко време на годината. Бъдете сигурни, че престоят ви ще е пълен с много нови знания, както и със забавни моменти.

Резервирайте онлайн самолетни билети до Летище Кьолн-Бон, Германия чрез формата за търсене на самолетни билети ТУК или на телефон 024395041

пътуване до Кьолн
Date Published: 01/15/2013
При пътуване до Кьолн, Задължително трябва да видите приказната катедрала.
4 / 5 stars