Самолетни Билети Португалия

Порто, ПортугалияПортугалия

Обширни плажове, красиви острови, богат набор от развлечения през всеки един сезон от годината, Португалия е всичко това и още нещо. Всяка година милиони туристи си запазват самолетни билети за тази дестинация. Разположена в най-южната част на Западна Европа, пресичаща се от три големи реки, които се вливат в Атлантическия океан, ще ви плени с красотата на своите острови- Мадейра, Азорските и Селвагенските. С най-слънчевата столица, Лисабон, известна още от великите години на Васко да Гама като най-известния град на изследователите като Хенри Мореплавателя или Фернандо Магелан. Определено ще може да проследите техните стъпки, разхождайки се по запазените исторически забелижителности.

Португалия смесва в себе си планини, равниви и лазурни плажове. С благоприятен климат през цялата година, въпреки че е една от най-горещите страни в Европа. Пролетта и есента са чудесни сезони за обиколки из китните градове на тази държава. Но определено, ако искате да се насладите на плажовете- юли и август са най-подходящите месеци.

Летища в Португалия

  • летище Порто;
  • летище Лисабон, разположено на 7 км. от центъра на града;
  • летище Фаро, разположено в провинцията Алгавре, на 7 км. от град Фаро;
  • летище „Фуншал, разположено на 16 км. от град Фуншал на остров Мадейра;
  • летище Порто Санто.

Какво да посетя в Португалия

В случай, че вашите самолетни билети са запазени за Лисабон, бъдете сигурни че престоят ви в най-големия град в Португалия ще бъде очарователен и запомнящ се. Забележителната икона на града, кулата Белем(Belem tower), също така символ на епохата на откритията, е построена в началото на 1500г.. Забележителна постройка е мястото, в което е почивал самият Васко да Гама- Манастирът Джеронимос(Jeronimos Monastery). Красива гледка към града може да откриете от Замъка „Св. Джордж”(St. George’s castle), както и приятен археологически музей. Творби на Рембранд, Рубенс и Моне може да откриете в музеят Calouste Gulbenkian, а творби на Пикасо, Дали и Анди Уорхол, в музеят Берардо. Други интересни музеи са Древния музей на изкуството(Ancient Art Museum)-наблягащ на ориенталското и европейското изкуство; Музеят Керемида(Tile Museum)- разположен в пищен стар манастир; The Golden Baroque Trio ще ви разкрие най-голямата колекция на царски вагони. В случай, че се вълнувате от злато, не порпускайте да посетите църквата Санта Катарина(Santa Catarina Church), която притежава един от най-великолепните златни интериори в града, както и църквата Сао Поке(Sao Roque Church), която от своя страна е дом на най-скъпия параклис в света. Музеят на дизайна и модата(Design and Fashion Museum) също има какво да ви покаже.  Най-лесно може да разгледате забележителните места на този град като си наемете класифициран екскурзовод.

Забележителен град е родината на вино „Порт”, Порто. С типичните криволичещи улички, както и интересните забележителности в Стария град. Алгавре, от своя страна, се счита един от най-атрактивните плажове в Европа. В екзотичния град-крепост, Лагос,  ще усетите морската сила в миналото на Португалия. Друго красиво място е град Синтра, известен с лятната резиденция на кралското семейство- дворецът „Келуз”(Queluz Palace), който датира от 18-ти век.

Други интересни градове са Брага, смятан за „културната” столица на португалския народ, Евора– най-добре запазен средновековен град, Коимбра и град Фатима.

Една прекрасна държава, която имам с какво да направи вашата почивка незабравима, поради факта, че в който и град да отидете, има какво да ви покаже. А в случай, че сте решили да се отдадете на пълна почивка- островите на Португалия са вашето място.

Резервирайте интернет самолетни билети до Португалия чрез формата за търсене на самолетни билети ТУК или на телефон 024395041

Видео за Португалия