Самолетни билети Щутгарт

Музея на Порше в ЩутгартЩутгарт

Един от най-зелените градове в Европа- с пъстри паркове, страхотно място за културни разходки, пазаруване, забавен нощен живот, Щутгарт е всичко това и още нещо. Естествено нека не забравяме другия известен факт, централата на Мерцедес-Бенц и Порше, което спомага рязко да настроите мислите си за високоскоростни състезания и емоции.

Шестият по големина град в Германия, столица на федералната провинция Баден-Вюртемберг, Щутгарт е почти изцяло заобиколен от планински вериги, което значително влияе на местния климат. Лятото е приятно и за кратко горещо, а зимата мека и с умерени градусни температури. Целогодишно са запазени милиони самолетни билети от най-различни точки на света.

Летище Щутгарт

Голямото международно летище Щутгарт(Flughafen Stuttgart), с общо 4 терминала, е разположено на приблизително 14км. от сърцето на града. Добрата инфраструктура на града ви осигурява лесна възможност за бързо предвижване до центъра на Щутгарт.

Авиокомпании летящи до Щутгарт : Турски авиолинии, Aeroflot, Еър Берлин, Air France, Blue Air, British Airways, Finnair, Чешки авиолинии, Germanwings, Lufthansa, Малев, Пегасус, Qatar Airways и други.

Забележителности в Щутгарт

Преди да започнете вашата обиколка из забележителностите на този град, може да отделите малко време за най-прекрасната гледка на Щутгарт от кулата на гарата, където първо ще се натъкнете на интересна изложба, проект на града- Щутгарт 21. В случай, че тази гледка не ви стига, Щутгарт предлага още една възможност да го погледнете отвисоко- Телевизионната кула(Fernsehtrum).

Държавната галерия на Щутгарт(State Gallery)(Staatsgalerie) днес е разделена на три сгради. В най-старата Галерия са събрани произведения от средновековието до 19-ти век, а в Новата Галерия изкуство от 20-ти век, една от най-важните колекции на Пикасо, както и най-голямата колекция от рисунки и печатни графики в цяла Германия.

Различни стилове като рококо, барок и класически може да откриете в У-образната сграда на Дворецът Нови(New Palace)(Schlossplatz). Дом на Правителството на провинцията, а през лятото на дворцовия площад се провежда Летният Фестивал, който се посещава от хиляди души.

Един от известните замъци през миналите години на града, днес е превърнат в музеят Вюртемберг(Wurttemberg Museum).  Друга забележителна постройка, останала от миналото на града е протестантската църква Йоханес(Johannes Church/ Johanneskriche), изцяло построена в готически стил. Параклисът Ротенберг(Rotenberg Chapel)  е разположен на страхотно място с изглед към града, построен така според желанията на крал Вилхем I.

Пред Кметството на Щутгарт ще се разходите по търговския площад, където ще откриете разнообразни сергии с различни неща, както и ароматно греяно вино и топли закуски. А в сърцето на Стария град ще откриете една от истинските емблеми на града- църквата Стифтс(Stifts Church).

Музеят на Мерцедес(Mercedes-Benz museum) ще ви покаже историята на една от най-легендарните марки в света в производствените модели, както и специалните спортни модели, а музеят на Порше(Porsche museum) ще зарадва окото ви с колецкия от най-известния специалист на спортни автомобили в Германия.

Приятна и дълга разходка може да си направите в Зоопарка и ботаническата градина „Уилхелма”(Wilhelma). С животни от различни климатични региони на света, както и с богато разнообразие от красиви растения- чудесен начин да изкарате вашия следобед забавлявайки се и в същото време релаксирайки.

След културната разходка през деня, лесно може да отпуснете с някое приятно изпълнение в Театър Щутгарт(Stuttgart State Theater) или пък искате различна емоция- вълнуващото казино Спиелбанк(Spielbank Stuttgart) е точното място.

Единственото условие за страхотно изкарване в Щутгарт е да сте сигурни, че самолетните ви билети са запазени за желаното от вас време през годината.

Резервирайте онлайн самолетни билети до Щутгарт, Германия чрез формата за търсене на самолетни билети ТУК или на телефон 024395041

Видео Музея на Порше в Щутгарт